Dlaczego miałoby mieć sens?
Przecież nigdy nie wiadomo, jaki będzie rozkład mas w samochodzie.
Auto ma spory przebieg więc poduchy mogą już siadać, jak by co trzeba zmienić obydwie.
Znowu TT znowu Cabriolet
ZUCZEK chyba troche przesadzasz...normalni ludzie
Akademickie rozważanie. Powiem tak, w samochodzie klasy TT gdzie skrzętnie liczy się wszystko co da się policzyć taka różnica to po prostu wada - szukaj aż znajdziesz z czego to wynika. I nie porównywałbym tu TT do jakiegokolwiek MB, bo jeszcze ktoś inny doda "mnie kolega w Loganie też ma ten sam problem"
Kwinto - troche chyba pojechales nie w te strone...i skad ten Logan...nie pisalem o pseudo samochodach...
Pierwsze słyszę żeby dysproporcja 1-2 cm w zawieszeniu auta typu TT była normą, oczywiście to może być i pewnie jest efekt nierównomiernego zużycia elementów zawieszenia i jak chcesz żeby było ok to trzeba szukać co i zrobić - a nie, wychodzić z założenie że niektóre auta tak mają
Pojade do mechanika,rozbierze i okaze sie bo to od nie dawna dopiero zauwazylem i nie bylo tak na stowe wczesniej.
no tak bo TT to statek kosmiczny...zawias jak zawias...ja tylko napisalem jak jest w MB...sa pewne dopuszczone dysproporcje i tyle.
Ile Audi dopuszcza, nie mam pojecia. Spojrz czasem na auta terenowe - czesto nie sa rowne.
To forum o TT czy ogólnie motoryzacyjne. Kogo tu obchodzi MB zresztą na temat MB też masz same ogólniki - "pewne dopuszczalne" "kolega tak miał" a z autami terenowymi to już w ogóle Cię poniosło Omówmy może zawieszenie kolegi na przykładzie Renault Magnum, też widziałem kilka sztuk z dopuszczalną dysproporcją i też u kolegi heheheheehheehhe
Nie mam pytań do takiego podejścia.
Chłopak zadał konkretne pytanie, a dostał odpowiedz w stylu: dzień dobry jest masło nie, nie ma ale są banany. W moim przekonaniu patrząc na Twoja liczbę postów spodziewałbym się po Tobie rzeczowej porady albo ciszy w temacie. Odsyłam do odpowiedzi np. ZUCZKA, który coś konkretnego od siebie dorzucił - może i nie trafnego, kto wie ale na pewno podczas wizyty u mechanika pomocnego. Bez urazy bo widzę że uniosłeś się jak baletnica ale jakby zbić Twoje wpisy z tego tematu to nic poza uznaniem że dysproporcje w MB i samochodach terenowych są ok z nich nie wynika, a chyba nie o to chodziło pytającemu.
Z mojej strony tyle w temacie - więcej nie śmiecę.
PS.
Kolego wyczaisz co się działo to wrzuć dla potomnych.
Ostatnio edytowane przez Kwinto ; 05-03-2014 o 14:49