hmm mam chyba ten sam problem co Żuczek ale życie bez niej było by takie nudne i szare....
hmm mam chyba ten sam problem co Żuczek ale życie bez niej było by takie nudne i szare....
Nie sądzę że to taki problem Panowie ... Robimy pewne rzeczy z własnej woli i dla własnej przyjemności .
Wątek dotyczy trochę czego innego
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Swoją TT - mam od 9 miesięcy, kupiłem za troche ponad 20 tysi na auto miałem 25. Za te pięć tysiaków co zostało wymieniłem rozrząd, filtry - wszytskie , olej,płyn chłodniczy, dwie końcówki drążka kier, łączniki stabilizatora , klocki przód , sonde lambda, jedna cewkę, zawór N75, napinacz i łańcuszek od faz, do tego doszło malowanie felg( ori 17 ) – były ostro porysowane oraz malowanie przedniego zderzaka –porysowany i pękniety . Przez te 9 miechów co do usterek wyszło; tykanie w silniku - okazało się ze to napinacz i łancuszek ( podejrzewam ze to było powodem sprzedaży przez poprzedniego właściciela) koledzy z forum pomogli po wymianie zero problemów autko chodzi jak trzeba, przestał działać predkościomierz i nie liczyło przejechanych kilometrów – róznież koledzy z forum pomogli, przeczyszczony czujnik przy skrzyni - wszystko wróciło do normy. Bradzo chciałem Q 225 ale więcej pali od 180, a że nie chciałem auta gazować wybrałem słabszą wersje. Planowane wydatki na przyszość ; jakas ładna fela 18, przedni grill mam do wymiany, a nie palnowane mam nadzieję, że nic się nie zepsuje. Tyle co do kosztów utrzymania.
Panowie mam pytanie,
chciałbym wymienić cały płyn chłodzący [poprzedni właściciel dolewał borygo... ]
z książki serwisowej wiem, że to ma być płyn g12, ale nie wiem ile litrów kupić.
5L starczy?
Czy może 4L, bo będę kupował w pojemnikach po 2L.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pzdr
To zależy czy kupisz koncentrat czy gotowy płyn jeśli koncentrat to na naszą strefę geograficzną mieszasz 1:1 z wodą destylowaną
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...ch%C5%82odnicy
Ostatnio edytowane przez WW ; 02-03-2014 o 14:45
chce kupić gotowy płyn, o taki:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3943932534
to jakie rozwiązanie lepsze? Gotowy płyn czy koncentrat?
No i zasadnicze pytanie, ile wejdzie tego płynu do całego układu???
Co do ilości płynu w układzie to jest odpowiedni wątek na forum.
Jeśli chodzi o mnie to jak tydzień temu wymieniałem płyn to 2 x 1,5 litra koncentratu wymieszane 50/50 z wodą destylowaną, czyli tak jak to jest opisane w linku podanym przez WW.
OK, wszystko już wiem, dzięki.
Mam porownanie miedzy Audi TT Q 225 a Audi A8 D2 4.2Q - TT wychodzi o wiele wiele taniej w eksploatacji , nawet nie ma porownania
Używam Road Tripa od 4 lat, średnie roczne wydatki z 4 lat - naprawy: 3424 zł, wydatki: 3122 zł.
moim poprzednim autem było również audi z tym, że a6c5 motor 2,4 w gazie i porównując ceny części zamiennych to TT wygrywa zdecydowanie. również koszty codziennej eksploatacji są niższe, mniejsze spalanie, niższe oc, mniej oleju przy wymianie. ale za to wszystko również mniej miejsca i mniejszy komfort. te małe niedogodności rekompensuje mi za to radość z jazdy i prezencja TTtki.