full profi moi drodzy klubowicze, chlopaki maja dobry sprzet,
wiedza co robia i przede wszystkim dbaja o klienta
..a poza tym mozna sie z nimi zawsze dogadac
fotki przerobki 180PS na 250PS:
hmmm-czy ktos widzial gdzies katalizator...?
full profi moi drodzy klubowicze, chlopaki maja dobry sprzet,
wiedza co robia i przede wszystkim dbaja o klienta
..a poza tym mozna sie z nimi zawsze dogadac
fotki przerobki 180PS na 250PS:
hmmm-czy ktos widzial gdzies katalizator...?
Bylym w VTG.
Zaproponowano mi okolo 300 KM i 400 NM, za okolo 10.000 PLN. Kwota wydaje mi sie ok.
Ale czy 300 KM to nie za duzo na silnik 1.8 i na warunki w Polsce ? Dodam ze mam naped tylko z przodu.
Najbardzej co mi martwi to jest Turbo ktory sie wlaczy przy 2.500/3.000 obrotow.
Co o tym myslicie?
Eb, a co maj? do rzeczy warunki ?- to Ty decydujesz jaki wlejesz olej czy dok?d pojedziesz do serwisu, a nie kraj w kt?rym ?yjemy.Zamieszczone przez eb84
300 KM to jak mi sie wydaje do?? ryzykowne przedsi?wzi?cie, gdy? jak zd??y?em sie zorientowa? niekt?re profesjonalne firmy tuningowe ju? od ok. 280 KM wymieniaj? lub zalecaj? wymian? t?ok?w, korbowod?w itd. Z drugiej strony- je?eli te 300 KM b?dziesz wykorzystywa? sporadycznie i kr?tkotrwale (racingi itp zabawy ) to s?dz?, ?e z silnikiem nie powinno nic si? dzia?. I chyba dzi?ki kiepskim drogom w Polsce taki silnik ma szans? prze?y? d?u?ej ni? gdzie indziej- nie wierz? np. ?e silnik 1.8T/ 300 KM prze?y?by jazd? non-stop z Hamburga do Monachium z "pe?n? pul?".
Co do nap?du to sam od wczoraj jestem na etapie przyzwyczajania si? paru konik?w wi?cej w moim FWD i p?ki droga jest sucha (hehe od wczoraj wieczorem nie pada?o) jest OK, nie wiem jeszcze co czeka mnie na mokrej. Najwa?niejsze, ?e na "stricie" objade paru niepokonanych
Twojego zmartwienia o turbin? nie rozumiem- hehe wymontuj j? skoro przysparza Ci stresu
pozdrawiam
Jezeli chodzi o warunki mialem na mysli stan drog i mozliwosc szybkiej jazdy... (Jeszcze sie ucze pisac po polsku)
A bez turbiny, nie da sie zyc
Duzo czytalem na temat duzego turbo i chyba sie zdecyduje na zmiane do 250-260 KM. dodatkowo 50 do tego ja mam teraz
I tak bedzie dobrze
Oczednosc bede pakowal do zawieszenie i hamulce itd.
poza tym jesli masz przedni naped to nie ma sensu robic wiecej niz to 250 PS bo i tak tego nie wykorzystasz. po prostu nie przeniesiesz tej mocy na asfalt, bedzie ci zawsze mielilo gumy.
250 zrobisz niskim kosztem i szybko! natomiast 300Km to tak jak wspomnial kolego Pavel jest juz kosztowna sprawa i nie sadze zeby kosztowalo 10 tys.zl... same korby i tloki kosztuja tyle. a trzeba zrobic chociaz ten mocny d?? w silniku zeby spokojnie jedzic z tyloma PS'ami. do tego duze turbo, kolektory...wyjdzie duuuzo wiecej!
jesli chcesz natomiast podciagac auto do tych 300KM to proponuje ci dolozyc najpierw quattro...prawda Pavel?
p.s Pavel- u mnie tez juz sie robi...
...?wi?ta prawda Czarek.... u mnie na razie kompletuj? sie cz??ci- brakuje mi tylko blachy nad wa? i zawieszenia.... b?dzie najpierw k04 a potem Q .....uspokoje Ci?- t?ok?w itd na razie nie kompletuj?--- n a r a z i eZamieszczone przez Cezary Magier
hamulce i zawieszenie s? w w TT okZamieszczone przez eb84
1)co do hamulc?w- wielkim kosztem uzyskasz minimalny efekt (lepsze s? tylko hamulce Porsche),
2)a co do zawieszenia--- obni?enie nie jest takie drogie (a chyba nie zamierzasz go "zmi?kczy?" ?)
Ja oszcz?dno?ci pakowa?bym na Twoim miejscu w muz?
O ile najlepiej obnizyc ? 30, 40 mmm ?
30 nawet nie bedzie widac, 40 mozesz spokojnie! zreszta to jest granica obnizania auta na seryjnych amortyzatorach. ale nie ma to ja "gwint", zobacz jak wyglada roadster naszego kolegi z Lublina!(dzial klubowicze) no po prostu cudnie!
pozdrowionka!
yyyyy..... a o ile mam obni?y? moje A3??? :P hehehehe!
Juz moj UFO sie robi w VTG
On powino byc gotowy na Soboty
hmmm-powiadasz? no to jutro obcenimy... a wlsciwie co w nim robisz?Zamieszczone przez eb84
Intercooler
Turbo Intake
Downpipe
Usunie tlumik srodkowy
Program
To jest pierwsza faza
Ale Dowiedzalem sie dziszaj ze nie bedzie wszystko zrbiony na czas
Ale samochod bede mial...
Tak z ciekawosci.Co chlopcy z vtg robia ze silnik osiaga moc 250 km ze 18 km ? i jakie sa tego koszta ?
http://vtg.info.pl/03_chi_01.htmlZamieszczone przez Anonymous