Witam wszystkich ponownie.
W związku z tym że TTej choroby nie da się wyleczyć postanowiłem powrócić do
mojego uzależnienia .
Poprzedni mój projekt był taki
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...ghlight=micjed
niestety musiałem się z nią rozstać ze strasznym bólem ale jednak (była troszkę mniej rozwojowa brak quattro i potrzebna była na szybko kasa).
Teraz naprawiłem to niedopatrzenie i jeszcze dołożyłem sobie rozkładany dach (jak szaleć to szaleć )
Po wielu miesiącach poszukiwań zrezygnowałem z szukania perełki bo pewnie do tej pory bym jeszcze szukał.
Została wybrana sztuka która pozostawiała wiele do życzenia ale cena była odpowiednia do jej stanu.
Więc moje autko to
Audi TT Roadster
rok 2000
Przebieg ok 12000 tyś tak by chciał
Moje obecne modyfikacje
Wygląd zewnętrzny
Na początek
1. Zmiana Grilla na po lifcie
2. tył blenda plaster miodu
3. Lampy przód na po lifcie ( stare profesjonalnie wypolerowane przez poprzednika i .....
4. Lampy tył są od angola (oczywiście nie bita z tyłu ) - będzie wymiana na europejskie już niedługo
5. Naprawa układu spryskiwania lamp (jak kupowałem to barakowało płynu potem się okazało że w weżyk włożona śruba i zaciśnięta obejmą dramat spryskiwacze połamane)
6. wymiana paska napędzjącego WINDScHOT bo się nie wysówał (w przyszłości będzie wymiana całości bo jest głośny tryby są pościerane)
7. Lakier w średnim stanie jak na te lata to oczywiście pobijany jakieś wgniecenia ( ALE NA WYGLĄD ZEWNĘTRZNY TEGO AUTA JESZCZE NIE MAM POMYSŁU ALE WSZYSTKO W SWOIM CZASIE NAPEWNO BĘDZIE ZROBIONY )
8. Ustawienie dzrzwi (była jakaś masakra ale się udało)
9. Zmiana Felg na 18 S-line ( oczekują na malowanie)
10.Nowe buciki Dunlop SP SportMaxx RT 225/40 R18 92 Y XL
11.Wymiana kompetu zamków wkładek stacyjki bo nic do niczego nie pasowało
Wnętrze
Niestety wygląd autka w środku też już nie jest najlepszy ( dziura w siedzeniu pasażera) a ja niestety jestem detalistą i troszeczkę mi to przeszkadza ale środek dopracuję jak będzie pomysł na lakier to będzie takie zwiączenie taka wiśienka na torcie.
Standardowy problem z licznikiem (naprawa już niedługo)
Heble
1. wymiana tarcz przód ATE POWER DISC nacinane tył ATE POWER DISc
2. klocki ATE dobrane do tarcz
3. przewody hamulcowe przód stalowy oplot tył seria
4. nowy płyn hamulcowy
Niestety nie jestem zadowolony z rezultatów hamowanie średnie
jakiś szczegół mi umnknoł i napewno jeszcze ten temat będzie opisany szeżej
Silnik
1. regeneracja turbo (teraz jest hybryda)
2. wymiana rozrządu komplet + wszystkie paski
3. wymiana wszystkich płynów i filtrów
4. olej w silniku ,skrzyni ,tylnim dyfrze, płyn i filterek w haldexie
5. przegląd i wymiana wszystkich węży , wężyków
6. wymiana sprzęgła VALEO + sztywne koło
Co do silnika to temat jet bardzo rozwojwy bo założenie na ten sezon jakie sobie zrobiłem to
big turbo i narazie 400+ i jakiś fajny moment żeby trochę ty autem pojeździć bo jak narazie to
więcej dłubię i wkładam niż cieszę się z jazdy.
jak już się nacieszę to może 500+ ale to przyszłość (ale jak mawiają niektórzy ta gangrena jest nieuleczalna
i cały czas chce więcej)
Wydech
Narazie seria
Potem
DP 3" i cały ykład przelot na 3" na dwóch tłumikach ale wszystko wyjdzie podczas modzenia
chłopaki mają doświadczenie i powiedzieli że pomogą
Zawieszenie
Poliuretan Power FleX +lemforder (co tyko się dało ) także na trochę dzsu powinien być spokój
Amory
narazie seria bo sprawne
potem Bilstein B6
Sprężyny
HR obniżające 25mm dość twarde tragedi niema jednak eibach pro kit bardziej komfortowy(brak konieczności wymiany wachaczy na regulowane) auto się fajnie opuściło
Dystanse
już zamówione 17mm przód 25mm tył.
To tyle o moim autki i dalszych planach co do jego rozwoju.
jak tylko ruszę z modzeniem silnika to wszystko będę opisywał.