Napisze mi ktos realnie jakies info o tym silniku, moze jakis forumowicz uzytkuje auto z takim motorem. Bo jak czytam to co w necie to glowa boli tam sie sypie wszystko od A do Z, sprawa pilna bo auto czeka do jutra
Napisze mi ktos realnie jakies info o tym silniku, moze jakis forumowicz uzytkuje auto z takim motorem. Bo jak czytam to co w necie to glowa boli tam sie sypie wszystko od A do Z, sprawa pilna bo auto czeka do jutra
Jakie oznaczenie kodowe?
Ile zaworów na cylinder?
ja słyszałem ze głowice się sypią i ze smarowaniem turbawki coś nie halo.. ze jakieś przewody sie zatykają.
2.0 TDI jest od groma. Ważne jest oznaczenie silnika i ilość zaworów na cylinder. Wtedy można wypowiadać się o danym silniku.
Ogólnie jednak jest tak, że czym nowszy tym mniej może generować problemów.
Jeśli w tym samochodzie jest oryginalny silnik, to już jest po wielu modyfikacjach, ale nie jest całkowicie pozbawiony wad wcześniejszych jednostek 2.0 TDI PD.
Paradoksalnie ważny jest też przebieg, bo większy daje więcej spokoju właścicielowi. Mam tu na myśli przebieg rzędu 150000 - 250000 km. To, co miało się popsuć, już się popsuło, jest naprawione, jeśli się nie popsuło, to jest sprawne i silnik nie powinien sprawiać większych problemów.
Oznaczenie silnika to BRE przebieg ori malutki bo 106tys, to jest 8 zaworowka.
chlopie nie pchaj sie w disla tym bardziej te nowe chyba ze nie masz co z kasa robic
Voodoo takich opinii w necie jest pelno ja pytam czy jezdziles autem z takim silnikiem? Zanim kupilem TT tez sie naczytalem, ze to gowno sie psuje i czesci kosztuja majatek, a przez 2 lata zregenerowalem tylko magiel.
Spider jeżeli ten przebieg jest autentyczny w co wątpię bo u nas same diesle nie jeżdżone, no ale powiedzmy że ten twój to rodzynek, do 200-250tyś nic się nie powinno. Ogólnie problem jest w tym że 90% tych silników w Pl to sprowadzone zajeżdżone kible z cofniętym licznikiem, potem takie opinie tych niezadowolonych co od Niemca rarytas za pół ceny kupili, jeżeli masz pewność tego przebiegu, niczym się nie przejmuj.
Są też przypadki że nowe auta od naszych dilerów padają i po 50tyś. ale na tyle sprzedanych 2.0TDI to są naprawdę przypadki, więc nie posiłkował bym się tymi danymi.
dziać, jakie masz oznaczenie tego silnika bo jest kampania na wymianę wtryskiwaczy siemensa.
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 27-02-2014 o 13:55
Znowu TT znowu Cabriolet
Zuczek BRE a przebieg...sam wiesz jak jest tu wszystko wyglada ze to prawda ale zawsze jest to ALE
Dla tego piszę 106tyś na 2007r to rodzynek traf benzyniaka z takim przelotem, a co dopiero diesla, tak więc powiedzmy że jeździsz puszką pandory.
Znowu TT znowu Cabriolet
Przez 2 dni przerylem internet i obdzwonilem wszystkich znajomych mechanikow i nie spotkalem sie z zadna absolutnie zadna pozytywna opinia o silnikach 2.0tdi wiec dzis znalazlem takie samo auto z 1.9tdi i jest nastepca TT
1.9tdi możesz brać w ciemno.
Znowu TT znowu Cabriolet
Z ciekawości, co?
Octavia II ?
Te Terrere Terrere terererererere …