To mi się podoba w tym forum.
To mi się podoba w tym forum.
Jaki może być koszt naprawy takiego auta :
http://allegro.pl/audi-tt-rs-s-troni...007416101.html ?
Kto w Polsce może to fachowo wykonać?
Z góry dziękuję za wszelkie, merytoryczne odpowiedzi.
Tyle co ze zdjęć można wywnioskować to może w 20 tys się zamieścisz. Bardziej martwiłbym się czy geometria auta nie została naruszona. Kolega miał podobny wypadek w TT teoretycznie nic a podłużnice były skrzywione i auto uznane jako złom. Co prawda handlarz go wyklepał i auto jest wystawione na allegro jako igła na sprzedaż ale strach czymś takim jeździć, skoro auto przez ubezpieczyciela zostało uznane za nie nadające się do naprawy.
Dużo ludzi nie zwraca na to uwagi kupuje tanio a później w razie wypadku może być przykra niespodzianka kiedy auto złoży się na pół a w grę wchodzi życie.
Pytasz o koszt naprawy samochodu na podstawie zdjęć?
Wiesz, że oprócz tego, co widać, do naprawy / wymiany będzie jeszcze to, czego nie widać?
Dlatego nikt rozsądny nie udzieli odpowiedzi na takie pytanie.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Mr Admin, to pytanie dotyczy 8J, a jesteśmy w 8N.
Można prosić o porządek?
Edit: przeniesione
Jaqob
W takiej sytuacji potrzebowałbyś nie mechanika a jakiegoś eksperta, który oceni stopień uszkodzenia i co najważniejsze naruszenia konstrukcji auta. Naprawy dokonasz wszędzie ważne abyś miał pewność, że będzie opłacalna i auto będzie nadal bezpieczne.
Na podstawie samych zdjęć wg mnie jest to nie wykonalne. Jedynie tylko do wstępnej selekcji czy w ogóle warto jechać i oglądać.
Odpowiedz sobie na pytanie, czy gdy by było tylko liźnięte i za 20tyś można by ją dobrze naprawić czy ktoś by tego wcześniej nie zrobił ludzie umieją liczyć i wiedzą co im się opłaca, tak że sądząc iż trafiliśmy na rozrzutnego idiotę może być błędne.
Znowu TT znowu Cabriolet
a tak w ogole to jak dla mnie ten polamany zderzak to nie zderzak od RS'a tylko zwykly s-line Bardzo dobrze i wyraznie to widac. Cos jest nie tak...
Poszukaj białej Mk2 w dieslu kilka stron wcześniej.
Znowu TT znowu Cabriolet
Jaqob, mowisz o aucie kolgi archi? Pamietam, ze ladna sztuka... byla