Co innego polecacie wrzucić do MK II poza układem Militeca ?
Co innego polecacie wrzucić do MK II poza układem Militeca ?
Ja mam u siebie ulter. Co prawda nie da się tego porównać z Twoją TT bo ja mam 2.0 ale jest to też dla Ciebie pewna alternatywa.
Tez mam ulter i polecam
I tu spore zaskoczenie - myślałem ze nie bierzecie rodzimej produkcji pod uwagę. Niestety nie znalazłem wydechow dedykowanych do mojego modelu. Pogrzebie jeszcze w necie bo chodzi mi to po głowie.
Tez się zastanawiam nad końcowym ulterem w MK1. Tyle ze nikt nie umiał mi określić jak bardzo jest restrykcyjny i jak brzmi w porównaniu do serii.
podlaczam sie pod pytanie odnosnie ultera- czy to tylko wydech koncowy czy caly?
Cel jest tylko jeden - najlepiej grające TT na świecie!
Oni nie sprzedają całych tylko końcowe i nakładki
Tak jak napisał PAHO, końcowy + końcówki.
Tutaj masz mój wydech:
HD + słuchawki najlepiej chociaż i tak nie do końca oddaje to prawdziwy dźwięk podczas jazdy w trybie S. Trzeba by się przejechać i posłuchać. Oczywiście nigdy nie będzie to tak pięknie brzmieć jak 3.2 ale zdecydowanie lepiej brzmi od seryjnego wydechu i nie jest głośne.
Ulter dobry wyrób, kiedyś miałem, to nic innego jak podróbka znanych wydechów Remusa, sami się kiedyś przyznali że papugują po nich, kolego KWINTO w 3.2 każdy wolny wydech zaryczy jak trzeba, pamiętaj też że masz sterowane klapki tzw przepustnice przed wydechem końcowym, więc nie warto tego ruszać, jedynie puszkę końcową.
Znowu TT znowu Cabriolet
Przy zmianie wydechu w aucie wolnossącym trzeba bardzo ostrożnie i z rozwagą podchodzić do tematu
Układy wydechowe w silnikach N/A sa bardzo precyzyjnie zaprojektowane aby uzyskać optymalne dla pracy silnika '' back pressure'' i nieprzemyślane dokładnie modyfikacje wydechu mogą równie dobrze popsuć efekt zamiast poprawić .
Tak więc zdecydowanie warto szukać wydechów dedykowanych pod konkretny silnik N/A a nie tylko model auta .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Ja posiadam Milltek zaadaptowany z S3. Szczerze mowiac jestem mile zaszkoczony, super dzwiek, Flames z wydechu rowniez jest Polecam, lecz duze koszta.
No przy 3.2 koszty będą. Trzeba pomyśleć nad czymś dedykowanym jak wspomniano powyżej a tu wybór jest mały a ceny srogie. Puki co trzeba się cieszyć tym co fabryka dała a jak zacznie się nudzić to dopiero do skarbonki sięgnąć
A dała sporo, więc jest z czego, szczerze mówiąc to bez uturbiania nie tykał bym wydechu, ktoś z kliniki dzwięku ładnie popracował nad miłym dzwiękiem dla ucha, więc byle czym tego nie poprawisz, słyszałem kilka cunstomów w seryjnym 3.2 i dupy nie urywało.
Znowu TT znowu Cabriolet
Nie wiem o co chodzi z tą kliniką dźwięku ale z resztą to się zgodzę.
To była przenośnia, chodzi o to że nikt tych rur przypadkowo nie pospawał.
Znowu TT znowu Cabriolet