Może ma ktoś na zbyciu mechanizm wycieraczek?
Może ma ktoś na zbyciu mechanizm wycieraczek?
Zatarł się?
Próbowałeś reanimować?
Problem z mechanizmem wycieraczek w AUDI TT 8N to norma, sam to kiedyś przerabiałem.
jak zatarta to pod gumowym kapturkiem jest zeger, odpinasz go i wychodzi ośka, wystarczy ją umyć ew. lekko papierkiem przetrzeć nasmarować i będzie śmigać, na spadające przeguby sposób rozłączyć wytrzeć stary smar podgrzać niech wróci poprzedni kształt i założyć, na objechane wielorowki czy jak je zwał : zdemontuj ramie, przewierć i nagwintuj na m5 / m6 wkręć śrubke beż łepka obciętą na odpowiednia wysokość
Ostatnio edytowane przez rys00 ; 11-02-2014 o 13:12
Witajcie
Co do mechanizmu od wycieraczek to czy nie pasuje mechanizm od innego auta np od skody octavi I gen, golfa IV itp.
Niestety nie pasuje.
Ja mam ten mechanizm chyba w piwnicy (o ile jego nie wyrzuciłem) ale tam jest ułamane jedno aluminiowe ucho i siedzą w nim moje stare zatarte ośki, jak komuś potrzebne to za cenę przesyłki mogę oddać, bo mam mało miejsca ostatnio na wszystkie graty w domu
Te Terrere Terrere terererererere …
U mnie niestety pękł cały mechanizm łącznie w trzech miejscach więc o reanimacji nie ma już mowy
Próbowałeś go reanimować i go zabiłeś.
To się zdarza, mi podczas próby rozruszania też się mechanizm posypał. Jednak dało się to pospawać i działało później jak nowe.
Ja bym zaryzykował zakup od anglika i spróbował czy przypadkiem mała modyfikacja nie uczyni jego działającym w EU: http://allegro.pl/mechanizm-wycierac...881015121.html
Te Terrere Terrere terererererere …
Odświeżę temat, w mojej TT 8n poluzował się trzpień, chodzi góra dół, prawdopodobnie gniazdo się wyrobiło. Nie wiem, czy regenerować czy kupić używany mechanizm? Pasuje od każdej wersji? Mój to 1.8 180km 2001r
Jak już pytasz w starym temacie, to nie zakładaj kolejnego (już usunięty).
Co do mechanizmu, pasuje od każdej TT 8n.
Nie wiem jak z regeneracją, bo zastanawiam się nad jej sensem. Wg mnie lepiej używkę kupić niż regenerować, a najlepszym rozwiązaniem jest kupić nowy zamiennik.
A, czy od Anglika będzie pasował?