Witam.
Mam takie pytanko czy znajduje sie jakaś regulacja mechanizmu podnoszenia szyb??
ponieważ gdy mam domknięte szyby z prawej strony szyba mogła by iść pare minimetrów wyżej co by mi sie woda nie sączyła podczas mycia ;/
Witam.
Mam takie pytanko czy znajduje sie jakaś regulacja mechanizmu podnoszenia szyb??
ponieważ gdy mam domknięte szyby z prawej strony szyba mogła by iść pare minimetrów wyżej co by mi sie woda nie sączyła podczas mycia ;/
Już było chyba na forum. A regulacja jest pod drzwiami, jak je otworzysz i popatrzysz z pod spodu to są tam dwie gumki a pod nimi śruby odpowiadające za regulacje wysokości...
okej wielkie dzięki dziś tym się zajmę
To dam jeszcze linka żeby na przyszłość było łatwiej znaleźć .
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...-i-uszczelkami
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
link od Artura u mnie nie działa. Mam problem z przyleganiem szyby od strony kierowcy do uszczelki(tej od szybki trójkątnej) i strasznie mi świszczy od 100km/h, da się jakoś to wyregulować, tak żeby mocniej dolegało?
"Love Them BOTH" - M.
Ogolnie przekichana sprawa, kiedys to robilem to cale drzwi sie przekrzywily i pojechalem do ASO. Ostatnio za mocno przylegala do uszczelki to popuscilem te sruby na gorze lekko i mlotkiem postukalem i jest git
Ja polecam ten temat wyzej zacytowany. Mialem ten sam problem juz przy 80-90 km/h i podnioslem szybe tak ze teraz przyciska uszczelke. Troche zabawy z tym jest :P Polecam ten artykul w wersji angielskiej DIY - Adjusting winows - AudiFreaks
Panowie, czy ktoś z was orientuje się gdzie jest regulacja wysokości szyby w MK2? Patrzyłem pod drzwiami tak jak w MK1 ale nie ma tam żadnej śruby do regulacji.
Jerry i Kapac rozbierali boczki drzwi i ustawiali szyby, więc powinni wiedzieć coś konkretnego w temacie.
Jaqob - świszczy Ci pomiędzy uszczelką, a szybą?
A czy regulacja nie jest elektroniczna na zasadzie wyczuwania przeciążenia silnika (czyli dojścia szyby do końca)? Jeśli tak jest to kalibracja wymaga odpięcia akumulatora (lub modułu drzwi od zasilania - prawa wtyczka, jeśli ta od boczku jest z lewej).
Jaqob, regulacja w MK2 jest zupełnie inna niż w MK1, trzeba po pierwsze zdjąć boczek
Potem masz śrubę jedną na prowadnicy która odpowiada za wysokość podnoszenia szyby, odkręcasz kontrę a potem podnosisz lub opuszczasz szybę, tak jak chcesz.
Poza tym na górze i na dole całości mechanizmu podnoszenia szyby masz śruby typu TORX z kontrami (bodajże 13), są chyba 3 punkty i odpowiadają za odsunięcie lub dociśnięcie szyby od uszczelki, luzujesz kontrę i przesuwasz szybę od lub do uszczelki drzwi.
To tak w skrócie, jak zdejmiesz boczek to szybko zobaczysz co i jak
Te Terrere Terrere terererererere …
Nie świszczy ale szyba pasażera chowa się wyżej niż kierowcy i chciałbym to wyregulować. Elektroniczna adaptacja tutaj chyba nie pomoże bo silniczek był odpinany.
Odpinanie silniczka nie szkodzi adaptacji, ale to inna kwestia. Zrób, jak pisze Jerry.