Przewody i płyn już w aucie, jest ok.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Na przyszły sezon planuję zamontować jakieś fajne audio do auta, będzie ciężko zwłaszcza z wpakowaniem głośników do przednich drzwi i ich wygłuszenia.
To co mam
Wzmacniacze:
-Alpine V12 MRV F405, klasyk o przefajnym brzmieniu, podepnę go pod przód plus tył albo zrobię be-amp, zobaczymy
-Mac Audio z4100 Żadna rewelacja ale na razie pod skrzynkę będzie musiał starczyć, zmostkowany mocowo da radę
Głośniki:
-WestCoast Customs WCC-652CS Zestaw odseparowany, jeszcze nie słuchałem od dwóch lat w pudełku, ale sygnowane przez firmę Orion więc powinny grać ciekawie
-Niskotonowy Polkaudio ES 12, 30cm stary ale jary mocą nie grzeszy ale nie o to mi chodzi, może kiedyś pójdzie w odstawkę
Kondensator Signat Powercap 1F też staroć ale wystarczy.
Myślę że to co mam spokojnie wystarczy do fajnego słuchania bez zniekształceń.
Czego nie mam:
-Głośników na tył, muszą być tylko średnioniskotonowe jako dopełnienie ale z tym się nie spieszę, przód najważniejszy.
-mat wygłuszających
-dstansów które będę musiał naruchać sam
Priorytet mam taki aby auto w środku wyglądało jak seria dlatego radio zostaje, przekoduję go na BOSE, wtedy uaktywnią się wyjścia na wzmacniacz. Kondensator wraz ze wzmacniaczami będą zabudowane we wnęce na koło zapasowe. Skrzynka niestety w bagażniku na widoku :/
Wiem że ten sprzęt wygląda na kupę staroci ale jest to naprawdę wysoka klasa przewyższająca nowe Sony, JBL itp (zara bedzie hejt). Nie będzie tego widać więc jest luz.
Ale nie ma co więcej pisać to jest dopiero plan będę się chwalił jak skończę
Dzisiaj wpadły "aludekle" Wiem, wiem. Zaraz odezwą się wyznawcy "szurania wahaczem a nie dokładką" ale nie interesuje mnie to bo stalówki lekko rdzewieją a najważniejsze jest to że piasty które są na wierzchu dostają w zimie po dupie. Poza tym jeżeli chodzi o estetykę to z kołpakami jest lepiej...
Porównanie:
Kiedyś dorzucę foto pod innym kątem wtedy wygląda dużo fajniej.
Dla mnie super Można kupić takie kapselki stalowe na piastę, polecam. Taka blaszka z rantem wchodząca ładnie w otwór piasty.
Dzięki Killerjez
Serio mi się bardzo podoba ! może dlatego że i ja mam podobne tylko alusy. Praktycznie to samo, czarne ale mat i troszkę mniej szprych
Wkurzał mnie duży odprysk zamalowany hamsko zaprawką na listwie do której przyczepia się bagażnik dachowy więc postanowiłem coś z tym zrobić
tak wyglądało przed:
Ściągnąłem aluminiowe listwy (dzięki uprzejmości kolegów z klub tt wiedziałem jak to zrobić
Ściągnąłem uszczelki i rozłożyłem listwy, następnie przygotowałem je pozbywając się nierówności:
Następnie obkleiłem folią 3M wzór: czarne szczotkowane aluminium. Tak to wygląda po złożeniu:
Efekt jest bardzo fajny nie widać tego tak na zdjęciach, nie rzuca się w oczy ale bardzo elegancko wygląda
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 16-01-2014 o 18:36
Ciekawie to wyszło, znam tą folię i wiem że na fotkach nie odda całkowitego efektu .
Chyba wypróbuję Twój pomysł na drugim aucie bo też tam widać małe ubytki lakieru ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Folia na prawdę solidna i fajnie się ją układa. Tak jak mówisz na żywo wygląda to troszkę inaczej
Zdjęcia tego niestety nie oddają, ale widać, że jest znacznie lepiej, niż było.
Bardzo ładne masz to autko PAHO, może wreszcie zrobimy jakiś spot niebawem? Śnieg spadł, można się trochę poślizgać
Chetnie wpadne, odnosnie przyszlego czwartku to mam dyżur od 19 więc odpada:/
dyżur lekarski?
Jestem męską pielęgniarką więc coś w tym stylu
Dzisiaj umówiłem się na założenie Dp, termin 5 marzec, zaczynam odliczanie
Dzisiaj ruszyłem dupsko do garażu kumpla, żeby sprawdzić swój stary ale jary sprzęt audio. Musiałem sprawdzić nowe przejściówki LINE OUT do oryginalnego radia, więc podpiąłem to wszystko bez ciągnięcia kabli. Wszystko działa i jest sprawne gra bardzo fajnie. Jest kilka problemów, które trzeba przeskoczyć:/ Ale nie na tej pogodzie i nie w ciasnym garażu, więc czekam na lepszą aurę Na aspekt wizualny proszę nie zwracać uwagi, warunki garażowe, a sprzęt nie wyczyszczony.
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 29-01-2014 o 17:31
Wygląda na to że powinno robić robotę
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden