Chyba nie trzeba wiele wyjaśniać jakie zagrożenie sieje przycinający się D.V dla mnie takie zdarzenie jest nie dopuszczalne dlatego przepłacam za markę i pozbywam się stersu
Chyba nie trzeba wiele wyjaśniać jakie zagrożenie sieje przycinający się D.V dla mnie takie zdarzenie jest nie dopuszczalne dlatego przepłacam za markę i pozbywam się stersu
Znowu TT znowu Cabriolet
Zawór upustowy DV ProPerfekt bov turbo vw audi (2826258099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nadaję się to do naszych aut, czy raczej szkoda kasy?
Nadaje się a czy szkoda kasy to nie wiem, mi by było szkoda, komu innemu nie szkoda.
Znowu TT znowu Cabriolet
Czy ktoś już przelatał na hybrydzie properfect więcej kilometrów i może troszkę napisać? Kusi mnie żeby to zamontować, ale jeżeli spowoduje to spadek osiągów albo w jakiś inny sposób działa na niekorzyść auta to dziękuję bardzo....
Czy ktoś już przelatał na hybrydzie properfect więcej kilometrów i może troszkę napisać? Kusi mnie żeby to zamontować, ale jeżeli spowoduje to spadek osiągów albo w jakiś inny sposób działa na niekorzyść auta to dziękuję bardzo....
nie bedzie dzialac jak ORI dv niestety..
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
A czy mógłbyś dokładniej? Stracę na osiągach? Wiem że ta część powietrza która będzie wywalana powinna trafić do przepustnicy, spowoduje to znaczną zmianę mieszanki? Podczas przyspieszania nie powinno mieć to znaczenia a w sumie na tym mi zależy...
W zasadzie już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
Problem jest w momencie zmiany biegów,powietrze zamiast trafiac przed maf , trafia w atmosfere, maf mierzy powietrze i zalewa auto paliwem, efekt taki że sapie , gwizda , straszy, a Ty wpinasz kolejny bieg i zamiast rwania do przodu jest zmulenie. Oczywiście nie jest to tak mocno odczuwalne jak na w pełni atmosferycznym bovie, jednak auto nie jedzie tak jak na seryjnej DV.
Lepiej sobie zrob wax boxa i podnieś doładowanie - będzie dzwięk i będzie poprawa osiągów , chyba lepszy pomysł.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
OK, dzięki. BTw, mam stożek Amsoil A doładowania to tak tanim kosztem nie podniosę, no chyba że o czymś nie wiem
Ostatnio edytowane przez PAHO ; 25-01-2014 o 06:29
A co to ten wax box?
Podziurawiona od spodu seryjna puszka. To jak i o podnoszeniu doładowania jest od lat na forum.
Zachowajmy porządek chociaż w technicznych tematach bo już się i tutaj OT zaczyna robić....
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Tylko program kosztuje, a najpierw chcę zrobić wydech i FMIC żeby dwa razy nie płacić za strojenie, stąd moje pytanie.
Zrób dolot ze stożkiem ITG i po programie usłyszysz seryjnego dv aż nadto