Czy do wymiany tylnych słupków trzeba zdejmować też boczki bagażnika oraz przednie słupki (tak mi to wygląda ze zdjęć)?
Jak naprawiłeś te wyłamane bolce z mocowań półki (też mam połamane, chętnie bym je naprawił, bez wymieniania słupków)?
Czy do wymiany tylnych słupków trzeba zdejmować też boczki bagażnika oraz przednie słupki (tak mi to wygląda ze zdjęć)?
Jak naprawiłeś te wyłamane bolce z mocowań półki (też mam połamane, chętnie bym je naprawił, bez wymieniania słupków)?
Tak do wymiany tylnych słupków trzeba wyjmować boczki bagażnika i tyle boczki za fotelami a przednie słupek był demontowany bo wymieniana była uszczelka drzwi kierowcy i do dlatego tak, a co do mocowań Usunięte są wyłamane bolce, wywiercone są dziurki i zamocowane na wkręty do plastiku wydaje mi się że lepiej jak ori są na sprzedaż jak coś ze słupkami razem
Jeśli wywierciłeś dziury i dałeś od wewnątrz śruby, to faktycznie lepiej, niż fabryka, bo jak pisałem, ori są słabe.
Co wy przewozicie na tych półkach, że wam zaczepy pękają?! U mnie wszystko ori a wiele razy ją wyjmowałem.
Widocznie delikatnie wkładasz...
Spokojnie mógł to pies urwać. Tylko nie Yorkshire Terrier.
Autko piękne i z najlepszym silnikiem i kolorze
Ps. Tylną półkę też wyłamałem jak felgi przewoziłem - ori jest ok jak się półkę wyjmuje ale jak się od dołu lub góry mocnej zahaczy to może pójść. Ja kleiłem ale znów odpadła...
Mam pomysł na te uchweyty, by były zdejmowalne, opiszę to, jak zrobię.
Mały update z tego tygodnia:
- zdjęcia które trafiły na konkurs zimowy
- poniedziałkowa naprawa siłownika schowka który odmówił posłuszeństwa, ale po nasmarowaniu i rozruszaniu wszystko działa jak należy
- później udało się domyć auto po 3 tygodniowej jeździe po soli i w warunkach nieprzyjemnych dla lakieru, kocham czyściutkie auto!!
- a wczoraj wieczorem zrobiłem fotki z ostatniego modu który poczynił mi Jerry, czyli wymiana oświetlenia rejestracji na ledowe. Efekt jak dla mnie super!
Jutro wpadną nowe wycieraczki na szybę
Ostatnio edytowane przez Kapac ; 05-02-2014 o 19:21
Te ledy niby nic a bardzo cieszą. Jak nie masz w środku jeszcze wymienionych żarówek na ledowe to polecam, zupełnie nowocześniej auto wygląda wieczorem jak się zapali mocne białe światło we wnętrzu.
Właśnie o tym myślałem i miałem zamawiać, a polecasz coś konkretnie? Bo chcę właśnie wymienić w środku i w bagażniku na jasne ledowe światło.
Przy wyborze żarówek ledowych do wnętrza auta kierowałem się jedynie typem żarówek i w sumie niczym więcej W środku nie ma testowania żarówek więc nie ma znaczenia jakie wybierzesz. Starałem się brać nie najtańsze (chociaż przyznam szczerze, że nie miałem pewności czy te droższe są lepsze ). Jedynie w bagażniku przepalona żarówka komunikuje błąd ale ten błąd jest widoczny tylko jak podłączysz VCDS. Ja wymieniłem wszystkie na ledowe i jestem bardzo zadowolony. Mała rzecz a cieszy.