Wyłączanie na zimę będzie w opcji pro, opisałem to na http://www.klubtt.pl/showthread.php?...ralnym-zamkiem
Wyłączanie na zimę będzie w opcji pro, opisałem to na http://www.klubtt.pl/showthread.php?...ralnym-zamkiem
No wlasnie i tak i nie. Z tesktow z roznych for wynika, ze:
1) moze to byc dostepne w VCDSie bez dodatkowych zabiegow, wystarczy aktywacja
2) lub wymagany jest fotel z pamiecia ustawien dla wielu kierowcow
Ludzie pisza, ze w golfach z manualnymi fotelami to maja, wiec cos jest na rzeczy
Dziala to tak, ze jak masz przelacznik w pozycji "0" to sie nic nie dzieje na wstecznym, na "R" (pasazer) lusterko sie opuszcza. Wtedy mozna sobie wyregulowac to opuszczone polozenie zgodnie z preferencjami i bedzie to juz zapamietane przy kolejnych opuszczeniach. Dla mnie fajna sprawa, bo zawsze bym mial na zero "0", ale w momencie parkowania rownoleglego bym sobie ta opcje wlaczal.
ICE, orientujesz się jak to się może "nazywać" w VCDS?
Humi trzyma auto w ciepłym garażu, więc zima mu nie straszna.
Znowu TT znowu Cabriolet
Ja też ale tutaj chodzi o sytuację gdzie do kogoś pojedziesz a będzie akurat -15 więc moment lusterka zamarzną.
Sądzę, że jakby kilka zamarźniętych kropel wody miało uszkodzić takie lusterka to Audi by dodało jakieś zabezpieczenie. Te silniczki mają chyba zbyt duży moment na takie pierdoły...
Edit: Posty przeniesione - Jaqob
Panowie - czy w aucie jest już instalacja pod lusterka składane i podgrzewane jeżeli wcześniej ich nie było czy trzeba ją zainstalować?
Humidorek widzę że zedytował swój post i nie widzę schematu jak to zrobić.
Pomoże ktoś ?
Nie ma. Trzeba kupic wiazke kabli (akurat to czesto jest w komplecie z lusterkami i chyba Jaqob ma taki zestaw jeszcze na sprzedaz), a do skladania lusterek musisz jeszcze dokupic dodatkowy modul i podlaczyc go.
----
Pozdrawiam.
Wysoczan / humidorek - a ilu przewodowa ma być ta wiązka do lusterka ? kończymy właśnie zawiasy i silnik, bierzemy się za elektrykę wszystko rozebrane łącznie z podsufitkami zdało by się tematy kabelkowe od razu ogarnąć, składane lusterka, RNS-E, lusterko wewnętrzne ściemniane lub ściemniane z sensorem, jakieś porady na coś innego ??
Zewnętrzne 10-pinowe, temat na cały dzień roboty i dwa przygotowań. Wewnętrznego nie zrobiłem, choć chyba miałem już wszystko opracowane i wszystkie cześci, ale zatrzymałem się na dylemacie, czy nie zmienić przedniej szyby na dedykowaną do takiego lusterka.
Nie no, lusterka zewnętrzne mam 10-pinowe sprawa oczywista, razem z kabelkiem do sterownika. Sterownik w drzwiach kierowcy mam oryginalny od TT i był do fotochroma podłączony, w prawych drzwiach mam brak sterownika od TT ale mam od A3 Sportback'a ni jak nie wiem tylko czy zagra i czy lusterka 10 Pin obsłuży ( choś podobno można zrobić krosa bo sterwonik nie bierze w ty udziału, ale jak lewy zadziała poprawnie to się poszuka stosownego prawego w razie czego. Gorzej z kabelkami do lusterka i HomeLink, bo na mój gust w wiązce mam złącze do lusterka, ale brak mi do HomeLink. W starej wiązce mam na odwrót. Fajnie by było wiedzieć dokładnie jak to jest z pinami do tego lusterka. Na forum A3 znalazłem http://www.a3-club.net/forum/showthr...44#post1067144 ale czy w TT jest tak samo ??
Warto wiedzieć że moduł. komfortu musi być 32bity aby obsłużył te lusterka
Znowu TT znowu Cabriolet
Witam jakie moduły potrzebuje do montażu składanych lusterek? Interesowała by mnie też opcja składnia z kluczyka?
Pozdrawiam