Ja wymieniłem 3 termostaty w tym ostatni z ASO i koniec problemów
Ja wymieniłem 3 termostaty w tym ostatni z ASO i koniec problemów
Termostat założony, nie było tak strasznie jak piszą. Zrobione około 300km i stoi na baczność(90stopni) czy w korku czy w trasie.
Zobaczymy ile wytrzyma.
Wymiana termostatu to jedna z najłatwiejszych DIY w TT jaka moze byc...
Cześć!
Wie ktoś może, gdzie w TT 3.2 V6 jest termostat?
W życiu piękne są tylko chwile ...
Zamienniki różnią się zasadniczo. Jeśli mechanik u którego się "stołujesz" kupuje najtańszy(nie znaczy najgorszy) maksymalizując zysk, to są takie skutki.
Grupa VAG nie produkuje sama termostatów, zleca je wyspecjalizowanym podwykonawcom. Sztuką jest znaleźć zamiennik produkowany u tego samego producenta co ori ale za ułamek kwoty .
Oczywiście, są na forum osoby broniące ASO jak Reduty Ordona , ale...
Są rzeczy, z którymi nie warto eksperymentować i jest też wiele elementów dających zastąpić się zamiennikami by zoptymalizować koszty
Ostatnio edytowane przez 4mario ; 18-04-2014 o 08:48
Zwlaszcza termostat...ktorego ceny nie sa wygórowane...
No widzisz, 90% uzytkownikow na forum poleca termostat z ASO i ja tez nie dlatego, ze uwielbiaja ASO i lubia placic wiecej, ale sa ku temu powody. Sam to przechodzilem. Termostat walher zakupiony w sklepie po zalozeniu okazal sie g.....m, a kupiony w ASO dzialal przez 3 lata i dziala do dzis.
Moze zbieg okolicznosci, moze nie! ale jak 90% uzytkowniow jest tego samego zdania do co musi w tym byc czy nie???
Oczywiscie Ty sam i ktokolwiem inny moze postawic na zamienni, towje auto, twoja kasa i twoj czas na wymiane
Zgadza się i wynika to z praktycznego doświadczenia wielu osób.
Jest jeszcze taka sprawa jak normy i specyfikacje stosowane dla poszczególnych wersji danego produktu .
Często dany producent zaopatrując grupę VAG musi się trzymać norm i specyfikacji wymaganych przez tak dużego klienta natomiast dla produktu wypuszczanego na rynek ogólny mogą stosować własne wewnętrzne normy i specyfikacje.
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Witam ile daliscie za termostat i uszczelke w Aso mieszkam za granica i chcialem porownac ceny z PL.
08.2015
Z kurierem całość 152.00zł
Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
A co juz to termostat??nie dogrzewa?
Edytowany przez elmacho
Możesz mi wyjaśnić co ten post wnosi do tematu, oprócz kolejnego nr?
Ostatnio edytowane przez elmacho ; 13-03-2017 o 21:41