To niestety problem każdego specjalisty. Przychodzi - działa, odchodzi - nie działa...
No, fajna maszyneria, gratulacje! A co do LC, to nie ciągnie do "prawie-odcinki": http://www.spalacz.pl/launch-control-w-s-tronic-by-audi (co prawka A4, ale zasada chyba ta sama)
Ciekawy tekst. Potwierdza, że LC jest dobrze ustawione - bieg ma się zmieniać na szczytowym poziomie mocy, później to strata, nie zysk. A późniejsza zmiana na manualu ma tylko za zadanie uchronić silnik przed uszkodzeniem, nie ma związku z LC.
1. Wciskasz ESP, nie musisz wyłączyć całego
2. Jak masz motor nagrzany (inaczej nie zadziała LC będzie załączony napęd) wybierasz D-Manual, lub S.
3. Hamulec na maxa
4. Gaz do maxa, powinno skoczyć do 3000-5000obrotów (nie pamiętam fabrycznej LC) i rozłączyć skrzynie,
5. Puszczasz hamulec, w momencie puszczenia musisz poczekać 1s i leci auto.
i małą porada co do skrzyni DQ250 którą masz : Tryb S za wysoko trzyma motor 3.2, używaj D-Manual, S używaj jak chcesz na mieście przyświrować dźwiękiem VR6 a nie do ścigania
Do ścigania używaj D-Manual.
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 16-12-2013 o 00:56
Kacpi, jeszcze raz szczere graTTulacje samochodziku!
Widziałem, macałem jest super!
Te białe skóry na prawdę dobrze pasują w tym samochodzie.
Życzę bezawaryjności i przyjemności z jazdy, oraz cały czas pełnego baku
A co do Jerrego to nawet po paru kilonkach jest wstanie wszystko naprawić
Nie zastanawiałeś się nad czarnym matem? Wiadomo każdy ma swoje gusta i guściki, pytam tak z czystej ciekawości.
To nie w moim guście, chce pozostawić auto oryginalne, dołożyć RNS-E i może może w przyszłości BBSy Motorsporty czarne
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
https://www.facebook.com/topielecoffroadteam STRONA DLA FANÓW 4X4 - Dużo błota, piasek, woda... Dla nas to nie przeszkoda! OGÓLNIE.... PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO
Przed chwilą za Tobą jechałem....pięknie się prezentuje na okolicznych bulwarach
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Te Terrere Terrere terererererere …
Byliśmy na małym myciu
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
W ostatnich dniach odbył się mały upgrade TT wpadły klubowe ramki od Jerrego
Załącznik 4945
A tutaj jak ktoś będzie chciał przesłuchać jak brzmi zwykły wydech w 3.2 MK2:
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Dzisiaj 20.01.2014 mały update wiadomości o mojej TT, zrobiliśmy od początku grudnia nie całe 3000 kilometrów, a w tym czasie:
- na początku wyregulowaliśmy wraz z Jerrym szybę od strony kierowcy aby bardziej przylegała do uszczelki, ponieważ świszczała szyba od 100km/h
Załącznik 5237
- uszczelka niestety była już stara i należało ją wymienić i w związku z tym zamówiłem w aso nową uszczelkę dzwi kierowcy, tylne słupki wraz z mocowaniami do półki bagażnika ponieważ od zakupu nie miałem mocowań a poszukiwania na allegro trwały za długo i czarne dywaniki na zimę i 2 tygodnie później po dostawie wszystko zostało wymienione
Załącznik 5238
Załącznik 5239
Załącznik 5240
- po ostatnich opadach śniegu wybraliśmy się na małą przejażdżkę i testy quattro które wypadły bardzo pozytywnie i dały mi bardzo dużo uśmiechu i radości !
Załącznik 5241
A po za TT w ostatni weekend zaczął mi się sezon rajdów Offroadowych i w sobotę zajęliśmy 3 miejsce w klasie extreme, ot taki fajny początek sezonu
Załącznik 5242
Wracając do TT, aktualnie myślę nad:
- wycięciem kata, nie wiem czy mi to coś da ale może uwolni trochę wydech
- w lutym pewnie odwiedzę po raz kolejny RamigoWax
- a delej to już pewnie zostaje cieszyć się jazdą w zimowych warunkach które bardzo do tego samochodu pasują
P.S. Podczas rozbierania w czeluściach samochodu odnalazły się stare mocowania półki które są naprawione i wraz z boczkami będą na sprzedaż ale to w odpowiednim dziale
Ostatnio edytowane przez Kapac ; 20-01-2014 o 18:11
https://www.facebook.com/topielecoffroadteam STRONA DLA FANÓW 4X4 - Dużo błota, piasek, woda... Dla nas to nie przeszkoda! OGÓLNIE.... PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO
No no, fajna sztuka, obyś do Rafała z Ramigo jeździł już tylko na polerkę… (wiesz o czym mówię )
Masz praktycznie takie samo TT, jak ja.
U mnie mocowania tylnej półki też były wyłamane, a znalazłem je schowane pod podłogą bagażnika.
Na przyszłość - one są dość kruche, więc trzeba uważać na zamocowaną tylną półkę.