No to dziwne u mnie w Cabrio grzeje dopiero po włączeniu tylnej szyby, tak samo spryskiwacze, jeżeli jest inaczej to powinno się to załączać przez jakiś czujnik termiczny i tu doszukiwał bym się problemu.
No to dziwne u mnie w Cabrio grzeje dopiero po włączeniu tylnej szyby, tak samo spryskiwacze, jeżeli jest inaczej to powinno się to załączać przez jakiś czujnik termiczny i tu doszukiwał bym się problemu.
Znowu TT znowu Cabriolet
Przecież te maty grzewcze w lusterkach notorycznie by padały jakby chodziły non stop... ?
U mnie też ogrzewanie działa po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, strona kierowcy grzeje już sporo słabiej niż pasażera, pewnie wkrótce mata do wymiany.
Moje TT ALMS: http://www.klubtt.pl/showthread.php?t=11581
A nie jest tak że one działają chwilę po odpaleniu i potem się wyłączają sprawdzcie to
Znowu TT znowu Cabriolet
Ja tez mam wersje UsA i grzeja caly czas zawsze z tego co zauwazylem,spryski tez mam podgrzewane...Dla mnie to dobre rozwiazanie
czyli jak widać są 2 wersje robione . Jedne grzeją cały czas inne tylko przy włączonej szybie.
nurtował mnie też ten temat i zajrzałem do instrukcji obsługi, gdzie wyraźnie napisali: "Ogrzewanie lusterek działa po włączeniu zapłonu" . Moim zdaniem konstrukcja mat grzewczych jest taka (coś gdzieś czytałem), że w miarę wzrostu temperatury rośnie opór na ścieżkach maty więc im wyższa temperatura tym mniej prądu "ciągnie" mata - pewnie dlatego uprościli sobie sprawę i grzeją cały czas
Ostatnio edytowane przez Martineeez ; 10-06-2014 o 00:45
A jak jest w 8J.
Nie mam ikonki podgrzewanych lusterek a w trakcie jazdy nie parują...
Zatem i tak muszą być minimalnie podgrzewane.
WTF ?
Jak nie masz ikonki to nie masz podgrzewania, a najlepiej dotknij w czasie jazdy, powinny być wyraźnie ciepłe, w chłodne dni.
Znowu TT znowu Cabriolet
Dokladnie, tak jak ZUCZEK napisal. W 8J byla to opcja dodatkowa. Ja tez nie mialem tego fabrycznie, ale doposazylem w to auto (zobacz w moim watku), a humidorek dodal do tego pozostale opcje z wyposazenia opcjonalnego (moglbys zerknac w jego opisach, ale niestety nie ma ich juz, wiec byc moze uda sie przez PW).
----
Pozdrawiam.
Dołożenie w ASO samych mat, plus adaptacja to koszt 1tyś zł, inna droga to wymiana na całe lusterka plus instalacja i adaptacja, a wtedy można dać 10 pinowe z opcją z ściemniania i składania, jak by co leżą takie u mnie w garażu do oddania za 400zł kompl. białe.
Znowu TT znowu Cabriolet
O ja głupi, zawsze włączyłem grzanie tylnej szyby żeby lustra odparowac.Dziś sprawdziłem grzeją po zapłonie.
Grzeją grzeją po zapłonie. Dziś w garażu, bez włączanego nawiewu, ogrzewania szyby itp, poleciał mi z lusterka gęsty-biały dym. Jutro je rozbieram i sprawdzam co się upiekło...
Annuntio vobis gaudium magnum – habemus papam...
Przy okazji będzie chwila na przemalowanie lusterek
MK1 ze Skandynawii grzeje cały czas