Nikt ci nie przysłał bo masz zapełnioną Wejdź tutaj: http://www.klubtt.pl/private.php zjedź na sam dół i tam masz "stan skrzynki" sprawdź czy masz 100% zajęte. Jeśli tak, to usuń niepotrzebne wiadomości i ciesz się nową przestrzenią
I don't have dreams, I have goals.
Ok, usunąłem kilka, ale wcale nie cieszę się, z nowej przestrzeni, bo ta się nie powiększyła. Była już kilka razy wnioskowana większa skrzynka, to przecieć nie jest dziś problem dla serwera, zwiększmy ją do 1000 i będzie git
A co do loga, proponuję, by było identyczne jak nasze znaczki na klapie bagażnika, oczywiście z dodanym przedrostkiem klub i końcówką .pl
Wielkość skrzynki uzależniona jest od rangi. Miejsca na dysku jest dużo ale to zajmuje bazę danych, która ma już 1GB. Raz na jakiś czas porządki nie zaszkodzą.
Popieram! Co prawda póki co osobiście nie mam problemów z pojemnością swojej skrzynki (musiała urosnąć wraz z nowymi rangami), ale myślę, że wielu użytkowników ma w skrzynkach sporo istotnych dla nich wiadomości.
Dla serwera w dzisiejszych czasach to żaden problem. W razie potrzeby zawsze mogę udostępnić dla naszego forum (bezpłatnie oczywiście) miejsce na jednym z moich firmowych serwerów, gdzie nie będzie trzeba się przejmować żadnymi limitami .
Z serwerem nie ma problemu. Natomiast wielkość bazy danych nie jest obojętna.
Na forum od dawien dawna panują pewne zasady, które obowiązują wszystkich.
Mi również podoba się taki pomysł. Jeśli nie mamy na forum żadnego grafika, który byłby chętny podjąć się tego zadania to spróbuję coś w tym temacie załatwić. Nic w tej chwili nie obiecuję, bo sam niestety zdolności graficznych nie mam... ale od kilku lat współpracuję z dobrym grafikiem.
Słuchaj Admin, Ty mnie tu nie prowokuj, bo jak wyjmę swoją dwururkę...
Ok, spoko, jak się nie da to nie, najwyżej moi wielbiciele się do mnie nie dostaną
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Nie no, nie przesadzajmy, jak mamy angażować zewnętrznego grafika to ja tu społecznie ten nagłówek skleję, tylko dajcie mi logo (no chyba, że mam wziąć to, jakie jest teraz - białe i bez pochylenia).
Humi sklej jakies ladne zdjecie na avatara, bo taka masz piekna maszyne teraz a dalej jakas historia na zdjeciu
Nie twierdzę, że jest obojętna, ale przy parametrach dzisiejszych serwerów oraz optymalnie zbudowanej bazie danych i zapytaniach do niej, nie ma większego znaczenia czy będzie ona miała 1 czy 3GB. Zwłaszcza przy serwisie gdzie online jest zazwyczaj kilkudziesięciu użytkowników. Nie takie bazy danych i nie przy takim ruchu mamy na maszynach, których parametry nie są wybitnie wielkie (na dzisiejsze możliwości) i wszystko chodzi jak trzeba, bez żadnych lagów nawet w godzinach szczytów .
Humi, miało być ładnie przygotowane, dlatego wspomniałem o moim grafiku .
Jeśli nie musi to być pro, to w razie czego i ja mogę społecznie jakiś nagłówek skleić . Zdolności graficznych nie mam, ale w programach graficznych siedzę od kilku lat (tylko bardziej jako web developer).
Mówisz i masz
Nie dało się ostatnio zmienić avatara, ale skoro już można to będę aktualizował stosownie do pór roku
Załącznik 4914 Załącznik 4915
Ostatnio edytowane przez humidorek ; 11-12-2013 o 00:15