Kąpiel w krecie lub cleanluxie, ale nie wiem czy na metalowym zadziała![]()
Kąpiel w krecie lub cleanluxie, ale nie wiem czy na metalowym zadziała![]()
wow w krecie....nie zostanie potem na metalu? zeby nowy lakier tez nie zszedl z chwila nalozenia![]()
Hmm, nie powinno, potem najlepiej umyć wodą z mydłem i dobrze wysuszyć. Ale jestem ciekaw czy zejdzie z metalu![]()
hmm przetestuje jakies specyfiki od wewnatrz
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
TT odpoczywala w Sopocie i znalazla fajny parking...miedzy chodnikiem a sciezka rowerowa![]()
przy samym teatrze Atelier, polecam!
po spektaklu mozna odpocząc...lub wypic poranna kawe przed podroza do Wawy
![]()
Ostatnio edytowane przez hubi_pl ; 20-08-2013 o 15:53
Nooo Panie miejscowka dobra, sam tam nigdy nie wjeżdżałem![]()
Niestety auTTka dzisiaj nie odebralem od lakiernika, nanioslem swoje uwagi i bede mial na nastepny weekend...natomiast odebralem druga moja TTke
Dodam ze pomalowana tym samym co reali wyszlo super!
pzdr
hubi
Hehwidze ze oprocz TT jest kilka innych ciekawych autek
model prezentuje sie swietnie
Dziekuje
Siedzialem z kolega i skladalem TTke, po czym mowie ze musze blende "domalowac", wiec marker i wyszedl fiolet, na to on ze ma farbe zaprawkowa do hondy (czarna), no i mi sie przypomnialo ze mam zaprawkowa do Mercedesa (czarna), a wiec do dziela no i jak lekko przyschnelo to delikatnie wydziobalem plaster miodu hehe
Potem mowie ze musze jeszcze kropki czarne wlasnie w wydechu zrobic, tak delikatnie, na co on ze zaraz to spie...lisz...tak wiec odlozylem pedzelek...ale trzeba zatem wrocic do poprawki...
Najbardziej mnie cieszy ze jest lakier z auta, wiec kolorek ten samnawet zabralem go PT Cruiserem w czwartek pod narodowy na spota
![]()
sciagnales finalnie stara farbe jakos, czy dales niebieski na to co bylo ?
"Love Them BOTH" - M.
Zostawilem tak jak byl u lakiernika a on mowil ze przymatowi i pomaluje, wiec moze przejechal lekko czyms.
Jaki dzis piekny dzien na jazde na cztery łapy
Po licznych próbach przywrócenia silniczka do życia, dałem sobie spokój i kupiłem nowy za dobrą kasę - przy okazji kilka sztuk wzialem jak ktos by potrzebowal, w ASO 2010,51zł detal....co jest lekką przesadą.
TT podniosło tyłek i po kolei:
1. Silniczek - stary do kosza, nowy do przeszczepu gotowy
2. Sterownik - zmiana insertu i nowa uszczelka pomiędzy sterownikiem a haldexem
3. "Pojemnik" z magnesem do zbierania brudu - wyczyszczony. Polecam gorąco ten zabieg poniważ jak tamtedy przelewa sie olej, to nie wyczyszczenie tego magnesu, a tylko zmiana oleju mija sie z celem...bo olej sie w tej mazi brudzi. Ja wymienialem olej 2 miesiace temu jakos, dodam ze haldex nie pracowal i dzisiaj zlalem kawe...
Wszystko skręcone, olej zalany...ach i tutaj uwaga duża. Postanowiłem nie oblewać się olejem i nalać go poprzez zaworek z boku, tam gdzie znajduje się wspomniany magnes. Pamiętajcie że trwa to dużo dłużej ponieważ nie można ot tak nalać całości bo sie bedzie wylewalo. Trzeba powoli nalewac, ale i tak lepiej niz od dolu.
Chwilke pojezdzilem aby sie upewnic ze dziala i mam wrazenie ze lepiej zapina tyl, nie wiem czy to sprawa nowej pompki czy insertu ale raczej insertu.
Jutro mycie i zmiana kół na zimowe...
Teraz tylko czekam na śnieg!
pzdr
hubi
Ostatnio edytowane przez hubi_pl ; 02-12-2013 o 01:05
Te Terrere Terrere terererererere …
memy wygrały![]()