Witam,
Zastanawiam się nad kupnem TT z silnikiem TDI 2.0 jeśli chodzi o program o ile można podnieść moc?
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem TT z silnikiem TDI 2.0 jeśli chodzi o program o ile można podnieść moc?
chyba tylko zależy od twojego portwela
Chodzi mi o sam program bez przeróbek mechanicznych.
Samym programem niewiele. Jeżeli myślisz o dużym (albo zadowalającym) wzroście mocy, trzeba zacząć od mechanicznych ingerencji: wydech, większy intercooler itp. Potem programem już można więcej zdziałać.
Oczywiście wszelkie gotowce z allegro czy jakieś propozycji tunerów dla silników tdi odrzuć z góry - szkoda Twojego autka, portfela i czasu Na forum znajdziesz bardzo dużo cennych informacji o podrasowaniu TT - koledzy, którzy bardziej siedzą w tematach tuningu, pomogą, przekierują na podobne wątki. Sam też poszperaj na forum
Powodzenia!
Może to trochę pomoże:
http://www.compsport.pl/pojazdy/index/audi/tt/2009/1/29
Samym programem ok 200hp i 400nm
Znowu TT znowu Cabriolet
Jeden z kolegów na forum miał białą TT mk2 quattro 177km dokładnie archi , ale auto uległo wypadkowi ...
ja osobiście nie kupił bym TDI w TT gdyż jeździłem tydzień wcześniej wspomnianą TT i nie dość że była troszkę wolna to dodatkowo spalania w okolicach 10-12l w cyklu miejskim więc bez szału . Oczywiście można zejść do 8 l ale no dla mnie to i tak bez sensu . Jedyne co przemawiało za tym autem to napęd Quattro
KasiaN ma taką wersję TT (TDI w quattro), raczej chwaliła sobie niskie spalanie. Można do niej napisać na prv o opinię o tym silniku, ale nie wiem czy odpowie, bo chyba już mało zagląda na forum.
tak jak Zuczek napisał 200ps @400Nm się robi softem. wiecej to już grubsza zabawa
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
TDI w TT... nie powinno być takiego tematu... jedyny słuszny silnik jaki mogli by wstawić to 3.0 - bo tak to dla upośledzenie tego auta... sorry za oftop
ale polityka promowania 2.0 tdi w grupie VAG jest dla mnie irytującym tematem
to coś sporo koledze ta ttka spalała... mojej znajomej A5 3.0 tdi 250Ps zeżyrała po mieście 9-10l na setke...??? a A6 2.7 tdi w avancie 7-9 l - sam widziałem... z tego co pamiętam to ttka Archiego była po solidnym dzwonie skoro miała podłuznice popękane, to moze coś z motorem tez było nie halo....
poza tym osobiście uważam ze ttka w tdi to fajny pomysł... masz fajne zwinne i śliczne autko na trase i powinna być oszczędna ale jeśli faktycznie takie smoki są to klops... a ja myśle że tuning programem 200PS i 400Nm w tym autku to juz całkiem sporo....
pozdr
Ostatnio edytowane przez annecy ; 02-12-2013 o 11:24
Nikt nikomu nie każe kupować TT z silnikiem TDI. Są też wersje benzynowe, więc nie ma się co spinać.
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 03-12-2013 o 12:36
Na prostej tak, taki kloc w TT nie widzę tego.
Znowu TT znowu Cabriolet