Niedawno nabyłem Quattro 1999 r 225 koników. Agent ubezpieczeniowy poleca mi polisę AC/OC/NW i As w Varta . Suma opiewa na 1108zł na rok. Płacicie gdzieś taniej? Mam 41 lat i dotychczas zachowałem czyste konto wypadkowe. Pozdrawiam
Niedawno nabyłem Quattro 1999 r 225 koników. Agent ubezpieczeniowy poleca mi polisę AC/OC/NW i As w Varta . Suma opiewa na 1108zł na rok. Płacicie gdzieś taniej? Mam 41 lat i dotychczas zachowałem czyste konto wypadkowe. Pozdrawiam
Musisz napisac troche wiecej o ofercie z VArty, ile % masz znizek, jakie dodatkowe rabaty etc...na jaka kwote Ci chca ubezpieczyc, jaki wklad wlasny....to wszystko ma znaczenie....
Zniżki posiadam MAX tj. 70% , wartość samochodu na jaka Varta godzi się to: 19 000zł . Jest w Varcie opcja 4 raty i wychodzi wtedy 1240zł na rok, 2 raty 1180zł a jednorazowa wpłata to 1108zł . Pakiet zawiera także 4% ubezpieczenia zapobiegającego podniesieniu kwoty po naprawach w ASO. Pakiet pokrywa naprawy w ASO. W przypadku gdybym się zdecydował na ten wariant muszę pisać prośbę do Varty o ubezpieczenie tego rocznika ,gdyż generalnie ubezpieczają pojazdy do 10 lat. Więcej na razie nie wiem.
Dwa tygodnie temu odnawialem polise w Warcie i takie stawki mi wyliczyli za 225Q 2000r z 60% znizki:
- OC 556zl
- AC 601zl
- KR 284zl
- NNW 60zl
- WMA zloty+ 157
Razem 1658zl, auto wycenione na 19700zl. Platnosc na dwie raty, przy jednorazowej wplacie 10zl taniej. Dla nowych ubezpieczen 10% taniej przy jednorazowej platnosci.
No to dużo drożej od opcji przedstawionej mnie. Wiem ,że Varty są teraz dwie -muszę dowiedzieć się w której agent mi liczył.
Porownaj kwoty na poszczegolnych dodatkach. W ten sposob zobaczysz, gdzie masz taniej. U mnie w polisie wszystko poza WMA jest w standardzie, sprawdz jak jest u ciebie. Modne sa teraz mini casco itp.