Drodzy klubowicze, wszędzie trąbią , że grupa VW w tym też Audi ma wielką akcję serwisową dla aut z automatyczną skrzynia DSG.
Czy ktoś wie czego dotyczy akcja ?
Drodzy klubowicze, wszędzie trąbią , że grupa VW w tym też Audi ma wielką akcję serwisową dla aut z automatyczną skrzynia DSG.
Czy ktoś wie czego dotyczy akcja ?
na jakimś portalu wyczytałem, ze ma byc zmieniany olej...
Ciekawe... akurat 500km temu go wymieniałem...
http://biznes.onet.pl/26-milionow-sa...7,1,news-detal
tu jest, znalazłem
Ja właśnie szykuję się do wymiany oleju w DSG. Jutro zadzwonię do ASO. Zobaczymy co powiedzą.
I don't have dreams, I have goals.
Ha, ja też szykowałem sie do zmiany oleju. Podobno najczęściej zgłaszane usterki to dziwne odgłosy przy wysprzęglaniu i szarpanie. W Azji maja to już za sobą. Tam wgrywali tez nowy program.
A z kolei wg GW to ma dotyczyć raczej właśnie aut w Azji - przynajmniej w przypadku Audi.
Dodatkowo niemiecki koncern wezwie do warsztatów właścicieli aut Tiguan wyposażonych w skrzynię biegów o 7 przełożeniach, z podwójnym sprzęgłem.W tych samochodach niemiecki koncern wymieni olej syntetyczny na zwykły olej mineralny. Dlaczego? Bo według VW w gorącym i wilgotnym klimacie olej syntetyczny w tych skrzyniach biegów może doprowadzić do awarii elektronicznych układów.To część szerszej akcji naprawczej VW, bo niemiecki koncern zamierza wymienić olej syntetyczny na mineralny w przekładniach 1,6 mln swoich samochodów na całym świecie. Ponad 640 tys. z nich jeździ po drogach Chin i są to różne wersje modeli VW Golf, Beetle, Lavida i Passat, a także kilka wersji modeli aut Audi, które wyprodukowano lub importowano do Chin od stycznia 2009 r. do czerwca 2013 r.
Znowu TT znowu Cabriolet
Ja w swojej skrzyni zmieniłem na Millersa i jest zdecydowanie poprawa Co prawda nie było wcale źle z biegami, ale teraz jest świetnie
Te Terrere Terrere terererererere …
A ja dowiadując się o szczegółach przeglądu w aso w czwartek (14.11) dowiedziałem się że olej w skrzyni również byłby wymieniony. Teraz będą musieli zrobić to za darmo...
Rozmawiałem z ASO w Szczecinie. Po VINie sprawdzili, że moje autko nie podlega tej akcji serwisowej. Czuję tu małą ściemę. Spróbuję to sprawdzić w innym serwisie.
Natomiast gość powiedział że jest zaległa akcja na wymianę cewki rozrusznika. Lepszy rydz niż nic...
Gdzieś mi się obiło o oczy że dotyczy to 7-mio biegowych DSG..
Czyli tylko RS?
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,149576...lkswagena.html
Oczywiście to tylko info z internetu wiec trzeba zadzwonić do serwisu i się dowiedzieć.
edit: No to ciekawa sprawa bo koledze manager powiedzieli że auto nie podlega akcji serwisowej a mi (ASO Lubin) powiedzieli że jeszcze nie mają żadnych informacji na ten temat i nie mam przewidzianych żadnych serwisów.
Ostatnio edytowane przez squirrelkuss ; 18-11-2013 o 14:06