Ja jeszcze nie wymieniłem oleju, ale przygotowuję się powoli (finansowo) mimo wszystko do wyjęcia skrzyni aby wymienić synchronizator, ech...
Ja jeszcze nie wymieniłem oleju, ale przygotowuję się powoli (finansowo) mimo wszystko do wyjęcia skrzyni aby wymienić synchronizator, ech...
Mi od wczoraj 1 nie wchodzi, reszta bez problemu, pewnie synchronizator padł
ok... to w takim razie gdzie i za ile kupimy ten synchronizator ?
Dobrze ZUCZEK prawi.
Ja w swojej H5 przy strasznych mrozach mam tak że:
1 wchodzi ładnie, rozpędzam się i daje 2gi bieg, a potem 3ci bez problemu, lecz jak przyjdzie zredukować z 3ciego na 2gi to już masakra do puki się olej nie zagrzeje chodź trochę. Po przejechaniu dwóch trzech km jest już spoko.
Ja po synchronizator zawitam do ASO
Jutro oddaje auto do warsztatu, ale z innego powodu przy okazji powiem żeby zerknęli co może być przyczyną zgrzytu. Zasugeruje im żeby zaczęli od sprawdzenia wybieraka i poduszki skrzyni. Zobaczymy co powiedzą...
Miałem podobnie od 2 lat zero problemu po 2 krotnej wymianie oleju nawet przy mrozach tylko zalałem motulem.
Czy owy problem z synchronizatorem pojawia się również a wersjach 6 biegowych? bo podobno te skrzynie są niedozajeba***.
Ktoś wymieniał taki synchronizator? jaki koszt takiej operacji?
w 6h puszczaja wodziki i uwiez mi wszystko mozna zabic
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Robiłem regulacje na linkach, lecz nic nie pomogło ;/ Ciężko wchodzi mi tylko dwójka..
Niedawno wymieniałem wysprzęglik i nie został wymieniony olej w skrzyni może to być powodem ciężkiego wchodzenia 2?
AuTTko ma juz prawie 13 lat... wiec jeśli siedzi tam olej od nowości, to raczej zalecilbym wymiane
Bo zastanawiam się czy ma sens wymiana samego oleju czy lepiej od razu wymienić synchronizator z olejem?
Tylko przeraża mnie zaś cena wyjmowania całej skrzyni żeby wymienić synchro ;/
Niestety u mie to samo. Z 1 na 2 przy większych obrotach jest zgrzyt. Jest lepiej jak się samochód rogrzeje. Zamierzam zrobić w samochodzie sprzęgło więc może sensowna była by naprawa tego właśnie przy tej okazji. Jaki jest koszt synchronizatora? Ktoś się już orientuje?
Wyregulujcie linki + zalejcie oryginalny olej, ktory duzo lepiej pracuje w niskich temperaturach, a jak to nie pomoze to trzeba walczyc dalej