Mari
Problem w tym, ze nie każdy o tym wie. Dlatego oferuję swoją pomoc.
Spider
Nikomu nie ubliżając, ale nie każdy ma dostęp do komputera aby skomunikować auto, czy testerów i pojecie co i jak sprawdzać.
Dlatego oferuję swoją pomoc.
Tu taki mały motywator:
http://www.youtube.com/watch?v=qHT-HujXavI
http://www.cda.pl/video/8947385/Cala...ach-i-komisach
Humidorek, PietruchM
Popieram
Malisz
...Nie tylko, jak powiesz że na forum przeczytałeś o mojej inicjatywie to mogę obejrzeć i ocenić każde auto, nie tylko TT.
Spider
Tu masz link do tego filmu, tu z tym przebiegiem musze trochę racji przyznać, ale łatwo można sprawdzić, mam na to swoje sposoby:
http://www.cda.pl/video/8947385/Cala...ach-i-komisach
Wysoczan
Na wybranych forach zamieściłęm taką informację. A dokładniej na tych, na których się loguje i udzielam.
Moja motywacja, jest prosta moi klienci kupowali auta sprowadzane głownie z "niemiec" igły.
Jak auto do mnie trafiało po zakupie to później okazywało się, że passaty po nielegalnej przekładce z recznym po stronie pasazera.
Walki z ubezpieczalniami ,które w przypadku kolizji nie wypłacały bo auto po przekładce garażowej.
Audi A6 z pospawanym w sztuke pedałem hamulca itp. itd. Takich przypadków było więcej.
Najlepszy trafił do mnie golf Mk3 z klockami ham. od poloneza tylko uszy miały dospawane od Golfowych. O tym mogę książkę napisać.
Po prostu stwierdziłem, że zrobię coś dla ludzi i wprowadziłem taką fajna inicjatywę. I wolę uświadamiać ludzi przed zakupem co kupują.
Jeśli auto warte uwagi mogę nawet pomoc w negocjacji ceny.
Pozdrawiam
Adam Walenda
super akcja i podejście do tematu, oby więcej takich zachowań
Generalnie podejście coraz powszechniejsze w wielu dziedzinach. Dać coś wartościowego gratis (ale bez ponoszenia dużych kosztów), a przy okazji złapać kontakt z potencjalnym klientem ne większe/dalsze tematy. To jest obecnie trend w marketingu (tańszy i skuteczniejszy niż reklama) i świetnie się sprawdza dla obu stron.
tak popieram pomysl, kolega zrobił krok do przodu zaproponował pomoc, dosyc cenna dla zwyklego Kowalskiego i w dodatku za darmo kto nie chce nie skorzysta proste
AdamWalenda można do Ciebie na warsztat w każdej chwili wpadać (oczywiście w godzinach w których jest czynny warsztat), czy trzeba się jakoś wcześniej zapowiedzieć? Pytam bo nie wykluczone, że będę niedługo szukał auta
Nie ma problemu. Najlepiej wcześniej zadzwonić albo dzień wcześniej umówić się na konkretną godzinę, albo ze 2-3 godziny wczesniej, tak abym zdążył podnośnik dla Ciebie zarezerwować.
Pozdrawiam
AW
Witam czy nadal aktualna jest oferta koleżeńskiego sprawdzenia TT-ki przy zakupie ?
Chętnie bym skorzystał tym bardziej że nigdy nie miałem wcześniej audi i w dodatku z turbiną.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Koledzy korzystałem z w/w usługi sprawdzenia przedzakupowego i powiem, że naprawdę warto. Panowie Walenda robią dobrą robotę.
Auto jest "prześwietlone " dokładnie, zawieszenie, silnik, blacharka, klima, comp.etc. etc. i ew. usterki wycenione ( konkretne argumenty do rozmowy ze sprzedającym) . A co najważniejsze patrzą na auto obiektywnie jako strona nie biorąca udziału w transakcji.
Czy możecie polecić jakiś serwis w okolicy północnego Krakowa w celu sprawdzenia samochodu przed zakupem ?