Kupie samo orurowanie pod FMIC lub kompletne z intercoolerem do wersji 180.Może ma ktoś na zbyciu^^
Kupie samo orurowanie pod FMIC lub kompletne z intercoolerem do wersji 180.Może ma ktoś na zbyciu^^
Jakbyś nic nie znalazł to przyjedz odezwij sie na pw
Ostatnio edytowane przez gregor10 ; 21-04-2014 o 15:55
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
ja w poniedzialek robie 480 :P
jeśli 250km nie jest za wiele to zapraszam do mnie
Kilka dni temu strugałem do 180tki i wyszło całkiem sympatycznie:
wszystko na alu rurkach więc masa orurowania znacznie mniejsza niż w przypadku kwasu
Fmic to 550 na 230 na 65 i spokojnie taki sobie poradzi do 350km a tyle chyb wystarczy?
Trochę sztuka dla sztuki, wolałbym zrobić tak jak MandV i zmienić kolektor ssący na ten z 225KM i do tego zrobić FMIC - o wiele mniej rurek i miejsc gdzie mogą pojawić się nieszczelnośći
a jaki koszt Pawel?
Paweł, podobno MAP Sensor ma być poziomo...
EDIT: Taką radę otrzymałem od Artura jak robiłem swoje orurowanie.
tak wiele osób montuje je w takiej pozycji jak tutaj i nikt nie stwierdził aby pokazywał bzdury dlatego zamontowałem go w taki sposób i nie zauważyłem jakiś dziwnych rzeczy w aucie.
Przy montażu fmic wykorzystałem łączenie podłużnic dlatego niema aż tak wiele łączeń. Wiadomo ,że lepiej było by zrobić kompletne orurowanie i puścić to drugą stroną ale właścicielowi chodziło też o koszta.....
Pawel-2005 mógłbyś wyczyścić skrzynkę bo nie mogę wysłać wiadomości do ciebie.
mam orurowanie na zbyciu
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
To w takim razie porozumienie jest następujące: jeżeli mamy możliwość montujemy poziomo (tak jak u mnie), może wpłynie to pozytywnie na pracę MAP'a. Jeżeli nie ma możliwości montujemy jak wyjdzie i nie zauważymy przy tym skutków ubocznych
skutkiem ubocznym innego (gorszego?) zainstalowania moze byc na pewno zwiekszona podatnosc na zabrudzenie, tyle teoria, co na to praktyka nie mi oceniac
"Love Them BOTH" - M.