Pierwszy raz chcę coś polecić,naprawdę wspaniałe opony,jeździłem na wielu ale te są ekstraliga-Dunlop SP SportMaxx RT 225/40 R18 92 Y .
Wygrały nawet test opon 18" i zasłużenie.
Pierwszy raz chcę coś polecić,naprawdę wspaniałe opony,jeździłem na wielu ale te są ekstraliga-Dunlop SP SportMaxx RT 225/40 R18 92 Y .
Wygrały nawet test opon 18" i zasłużenie.
Rozważałem ich zakup porównując też z Continental ContiSportContact 3 oraz Goodyear EAGLE F1 asymetric 2 i w sobotę przyjadą do mnie Goodyear-y, które ogólnie wypadły w tej rójki najlepiej w kilku testach (rozmiar 255/40/18 ).
Ostatnio edytowane przez humidorek ; 18-06-2013 o 20:57
Jak już zakładasz nowy temat to może trochę go rozwiń...
pozdrawiam
Po przejechaniu kilku tysi,opony rewelacja,pomimo że mają niższy profil od poprzednich świetnie tłumią nierówności.Niesamowicie suche ,w deszczu najlepsze jakie miałem.polecam
Tak, a mimo to trakcja szaleje nawet na 3 biegu.
Przed zmianą turbo zrywało ci trakcję na 3ce?
I don't have dreams, I have goals.
Trakcja szaleje na 3? To niezły niuton idzie w koła.
Tak, ale tak do połowy biegu, teraz do samego końca, a czasem nawet na 4 (i nie piszę o mokrej nawierzchni). Dla sprecyzowania - mam na myśli miganie diody ASR, nie pisk opon.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Pewnie ok 400. Muszę pojechać wreszcie na hamownię i to sprawdzić.
Zaczynam myśleć nad kupnem gumek do TT i chciałem zapytać co kto może mi polecić.
Ja nie mam zbyt dużego doświadczenia w oponach . W TT miałem jedynie nexeny ( przyzwoite jak na tą cenę ale zdecydowanie bez szału) potem bridgestone potenza i z nich byłem zadowolony do momentu kiedy nic z nich nie zostało. Ostatni zakup to unroyal rainsport coś tam ale pomimo ,że dorwałem je w fajnej cenie to bardzo mizernie kleiły dlatego takich na pewno nie kupię ;/
Potrzeba mi rozmiaru r19 235 na 35 i niestety bedę celował w jakieś używki aczkolwiek aby bieżnik był 5.5-7mm i rocznik jakiś sensowny:P
Myślałem o federalach semislickach ale nie występują 19tki i nie wiem zbytnio czego mam poszukiwać :P
Nie bierz conticontactsport 3, sa lipne i nie kleja w ogole
Właśnie dla tego że będziesz celował w używki to będziesz narażony na większe prawdopodobieństwo niezadowolenia, bo z pozoru ładne opony kryją szereg wad nie widocznych gołym okiem, przecież głupi Niemiec wywala gumy po roku jeżdżenia do kościoła i oddaje sprytnemu przecież i przedsiębiorczemu Polakowi za cenę złomu, wywalasz ciężkie pieniądze na auto nie żałuj na opony i kup nowe, z większości obecnych na rynku w twoim rozmiarze będziesz zadowolony, warunek muszą być NOWE!!!
Znowu TT znowu Cabriolet
Wole nowe z polki nizej , niz stare z wyzszej Pamietajmy, ze guma traci z czasem swoje wlasciwosci i nie mowie tutaj tylko o oponach
W życiu piękne są tylko chwile ...
Pieprzenie, kup roczne max 2letnie z bieznikiem powyzej 6,5 mm i bedziesz zadowolony, a wydasz polowe kady
Żadne pieprzenie tylko święta racjajeżeli uważasz że tak lepiej, nikt ci nie broni, ale nie polecaj innym opon używanych do 500 konnych aut.
Znowu TT znowu Cabriolet