Nie rozumiem dokladnie co napisałeś bo forum sie chyba zepsuło i jakies dziwne znaczki zamiast liter wyskakujanie w niektorzych wyrazach.
Pozatym zawor jest nierozbieralny.
Piszesz,że zawór nie rozbieralny ,więc jak go przymyliście z wierzchu?Czy go rozebraliście jak kolega Henry007?
Chyba nie trudno się domyśleć, że kolega przepłukał zawór przez wszystkie 3 krućce... ludzie... użyjcie trochę rozumu czasami...
Zawór da się rozebrać, wyczyścić i skleić. Przecież opisalem jak to zrobić 3 tygodnie minęly i auto chodzi jak marzenie takie płukanie nic Ci nie da bo nie wyczyścisz cylinderka ani tłoczka. Opis wydaje mi się jasny i dokładny, każdy sobie poradzi.
A dla tych którzy twierdzą dalej że zawór jest nie rozbieralny polecam ASO pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez HENRY007 ; 01-02-2012 o 09:30
Witam mam problem z zaworem n75 a mianowicie wymieniłem już trzy zawory w przeciągu 3 miesięcy co z tym zrobić przecież nie będę kupował co miesiąc zaworu jaka może być przyczyna ??? Pozdrawiam
A co się z nimi dzieje?
ja po wymianie miałem tak samo.. zadnej różnicy..
Odpiołem akumulator, pozniej podłączyłem go na nowo.. autko pochodziło 5 min.. pozniej zgasiłem TT, po chwili ruszyłem w droge i jezdzi jak szalone!
Nie wiem od czego to zalezy ale u mnie zadziałało..
Slyszałem ze w ten sposob robi sie adaptacje nowych części elektronicznych, by komp mógł na nowo zrobic mape z nowymi częściami.. nie wiem czy to prawda i czy we wszystkich TT tak trzeba robic, ale u mnie podziałało
Chyba ze kupujesz jakis badziew z allegro.. ja kupowałem w ASO. 230 zl z przesyłka płaciłem
Ostatnio edytowane przez Mumin ; 04-07-2013 o 16:14
wałkowane po 100 razy na forum,
-test szczelności
-DV
-VAG: błędy plus logi
bez tego będziesz wymieniał do bólu ten zaworek i chyba jedyny trafny wybór zaworka, jak kolega wyżej napisał to serwis skody- najtaniej, i pewność że nówka oryginał, ewentualnie ktoś z forum (pewny)
pozdrawiam
Szczelny , dv wymieniony na forge na vagu zero błędów i zaworki zawsze nowe w sklepie
dokladnie tak jak pisze ksolk - logi powiedzą prawdę.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
Ok dzięki zrobię logi tylko nigdy tego nie robiłem czy jest jakaś instrukcja jak to zrobić dzięki z góry Pozdrawiam