-
autocad
Witam
mam pewien problem i potrzebe. potrzebuję osoby co potrafi rysować w programie autocad by narysował mi flansze które ja dał bym do wycięcia
chyba ze ma ktoś takie coś już narysowane...
z góry dzięki za pomoc
-
A o jaka flansze Ci chodzi?
-
flansze turbo do s3 i tt 224Ps oraz o flansze na turbo do 2.0TFSI
-
Pod k04 gdzies mam narysowana od czasu jak miałem zamiar robic samodzielnie downpipe do siebie. Poszukam...
https://imageshack.com/scaled/medium/832/6rce.jpg
Mam coś takiego. Na zielono wrysowana jest uszczelka. Flansza jest chyba za duża, natomiast wewnętrzną średnicę można jeszcze trochę powiększyć. Niestety nie wiem jak pasuje na turbinie, prawdopodobnie jeden bok trzeba podciąc aby się zmiesciła. Zobacz sobie flansze z Draft42, one mają w zasadzie kształt uszczelki, wtedy napewno sie mieści, ale też po spawaniu trzeba bedzie splanowac powierzchnie.
Daj znac jak jestes zainteresowany to mogę przerobić i podesłac.
Ostatnio edytowane przez piotrdul ; 01-07-2013 o 18:27
-
z tym że trzeba splanować to nie problem tyle że wolę by flansza miała kształt uszczelki by nie było problemów z miejscem i spasowaniem
-
zrób jakiś szybki szkic w paincie to ci zrobię DWG czy DXF pod cięcie
-
a jak bym Ci ksero tego zrobił?? mam uszczelki to powinno być si?
-
jak będzie ksero 1:1 to też by szło coś z tego zrobić jak dobrze wyjdzie.
-
no to dziś postaram się zrobić i wysłać Tobie
-
Panowie a czy to nie jest przypadkiem uszczelka bod turbo k04 ? Jeśli jest to prosił bym o CAD gdyż w przyszłym tygodniu będę ogarniał sobie uszczelkę 0,5 cm aby mieć spokój. A wiecie może czy coś takiego lepiej walić z kwasówki czy raczej z alu ?
-
Inko, Ty chcesz flansze pod k04 pomiędzy turbo a dp? Jeżeli tak to nie musisz nic kserować, bo mam taką w garażu, bo mój DP chce zmieniać i mam już kupioną
-
tak dokładnie taką chce pod k04
no i do 2.0 TFSI a z tego co wiem to są inne
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
dziękuje wszystkim za pomoc ale flansze już rozrysowane i wycięte ale rozumiem Stelmi że jak bym miał coś do narysowania w autocadzie to ogarniesz mi sprawę ??
bo Ci co mi tam wycinają te pierdy to nigdy nie mają czasu na takie bajery a to by mi o wiele przyspieszyło pracę...
-
-
W przyszłym tygodniu będę miał plik CAD uszczelki 06A 253 039 E więc jak by ktoś chciał dajcie znać.
-
Dawid jak by co to ja też mogę Ci coś narysować w autocadzie jak będzie potrzeba... bo tu na forum inżynierów sporo
Uprawnienia umieszczania postów