Ostatnio edytowane przez marini ; 11-05-2013 o 15:49
Generalnie rozchodzi się o to że przy większym obniżeniu nie można ostawić zbieżności i kątów. Mi przykładowo nowe opony zużyły się w 1 miesiąc. A z racji że nie było regulacji kątów to zjechały się tylko od wewnętrznej strony
miło że temat ruszył, w miarę możliwości proszę o podsyłanie kolejnych fotek obniżonych TT dopisując o ile zostały obniżone. Dziękuję również za spostrzeżenia odnośnie proponowanego zawieszenia. Co do sprzętu będę nad tym rozmyślał jednak chodzi mi w tym temacie wyłącznie o samą miarę obniżenia. Jeszcze raz dzięki i czekam na kolejne fotki pozdr
Eibach ProKit - 25mm + regulowane wahacze, felgi 18 cali.
najładniej wyglądają max zglebowane hehe ale z tego co widzę to chyba złotym środkiem bedzie -30mm tak jak u d_matys'a chociaż jeszcze chciałbym zobaczyć - 40mm na 18" sline jak wygląda
Ostatnio edytowane przez Tomie1986 ; 13-05-2013 o 14:32 Powód: błąd
Jeśli według ciebie to wysoko to ok.Od płyty do ziemi mam około 4 cm..
Stary Stage na S-line -30mm
Znowu TT znowu Cabriolet
Sugeruj się drugim zdjęciem, na pozostałych fotkach jest nie równy teren i taki efekt.
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Znalazłem jeszcze takie, auto stoi równo, były zmieniane też poduszki, warto to zrobić przed obniżeniem, bo potrafią się nie źle wyklepać z przodu i wtedy jest różnica dopiero.
Znowu TT znowu Cabriolet