Drugi raz wyskoczyl mi blad:
16727 - camshaft position sensor (g40) signal too high
domyslam sie ze chodzi o czujnik polozenia walka rozrzadu? Czy po odkreceniu dwoch srubek mozna go latwo wyjac, czy jest wiecej zabawy?
Drugi raz wyskoczyl mi blad:
16727 - camshaft position sensor (g40) signal too high
domyslam sie ze chodzi o czujnik polozenia walka rozrzadu? Czy po odkreceniu dwoch srubek mozna go latwo wyjac, czy jest wiecej zabawy?
Bez problemu, tylko te dwie śrubki.
znalazlem takie tlumaczenie tego bledu:
Possible Causes
Wiring from/to Camshaft Position Sensor (G40) faulty
Camshaft Position Sensor (G40) faulty
Timing misaligned
Possible Solutions
Check Wiring from/to Camshaft Position Sensor (G40)
Check Camshaft Position Sensor (G40)
Check Timing
czy moze mi ktos objasnic co znaczy: Timing misaligned oraz check timing???
ktos przy wymianie rozrzadu zle mogl go zalozyc i trzeba sprawdzic to.... poczytaj nt wymiany rozerzadu i jak to sie odbywa i jak wazne jest wlascie spasowanie "zabkow"
Najczęściej, choć nie jest to regułą, przy złym ustawieniu rozrządu jest inny błąd:
17748 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G2
P1340 - 35-00 - Incor. Correlation
U ciebie wygląda to po prostu na uszkodzony czujnik.
Dzis znowu odczytalem bledy i pojawilo sie to samo+nowy blad:
17748 - Camshaft Position Sensor (G40): signal too High
p0343 - 35-10 - - - Intermittent
16396 - bank 1 camshaft a (intake): Advance Setpoint not
Reached (Over-Retarded)
Zmienilem czujnik na nowy, silnik troche pochodzil i nic nie wyskoczylo /narazie/, czy ktos moze mial cos podobnego? Przypuszczam ze ten drugi blad jest zwiazany z pierwszym i musze sie szykowac do zmiany lancuszka+napinacza....
juz mam wszystko kupione ...i zmienione. W tej chwili bledow brak, zobaczymy jak zrobie ze 100km. Czy mozna Vagiem w jakims bloku podgladac prace napinacza lancucha? Znalazlem bloki 90 i podajze 93, ale tam jest tylko ON/OFF
-------przejechałem sporo kilometrow i chciałem nadmienić dla potomnych, że wymiana napinacza i łancucha spowodowała niepowracanie błedu...
Ostatnio edytowane przez asthor ; 27-06-2013 o 12:15
a ja po wymianie napinacza i łańcucha i przejechaniu 4tys km, mam ten błąd, który jednak występuje sporadycznie - dziś wyskoczył podczas odpalania silnika...
16396 - bank 1 camshaft a (intake): Advance Setpoint not
Reached (Over-Retarded)
i co teraz? łańcuch czy napinacz? Napinacz jest oryginał, kupiłem na allegro nowy do tego nowy łańcuch jak dobrze pamiętam swag
Może warto dodać, ze poza kontrolką na desce nie ma żadnych negatywnych skutków, auto ciagnie tak jak trzeba
Raczej napinacz, przerabiałem identyczny temat u kolegi, też po kupnie nowego z allegro i też po przebiegu kilku tkm. Skończyło się na tym, że w starym wymieniłem ślizgi i do dziś pracuje bezawaryjnie.
grabek niestety te z allegro to chinolki więc może być wadliwy.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
ale ma wybity ori numer vag, doszedł też w oryginalnym pudełku... najwyżej go zareklamuje 12 miesięcy gwarancji ma przecież
Ostatnio edytowane przez Grabarz ; 26-08-2013 o 07:21
ja bym sprawdził jeszcze raz czy cały rozrząd jest dobrze poskładany /zarówno strona gdzie jest pasek jak i druga z łancuchem/, czy czasem gdzieś rozrząd nie przeskoczył o np jeden ząbek, podmienił bym też czujnik położenia wałka... Gdybyś jednak zdecydował się wyciągać napinacz to zerknij na miejsce zasilania olejem, tam jest takie sitko, czy czasem nie jest czymś przytkane...
a co to chinolki nie potrafia pudelka wydrukować ? niestety taka prawda, dlatego też i cena nie 1600zl a 1kzł mniej.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
rozrząd jest dobrze poskładany, za 1 razem źle złożyli to było czuć że auto nie jedzie, po poprawie było wszystko dobrze, błąd zaczęło niedawno pokazywac i to sporadycznie, ostatnio 1,5 tygodnia nic nie wyskoczyło...
czujnik mam, to podmienię, napinacza na razie nie ruszam, bo jak napisałem wcześniej nie wpływa on w żaden sposób na pracę silnika, tylko ta kontrolka silnika mnie denerwuje