ja bym chciał troszkę ściągnąć środkowego pasma z głośników bo daje po uszach jak się głośniej podkręci..
DaviTT
dzis troche pojezdzilem i trageida, prawie wcale basu nie ma na 00017...
tak jak napisałem...po co napis bose jak lipa gra na 00017....zrób sobie kolego hubi_pl 00203 lub 00205 odpal nute z dobrym basem i zobaczysz U mnie aż lusterka zewnetrzne sie widać jak trzesa
no mialem 205 i fajnie gralo, mi to tam lata z tym napisem, bardziej chodzilo mi o to ze blad mi wyskakuje ciagle "open circuit" i myslalem ze to przez to walsnie ze nie mam ustawione BOSE, ale jutro wracam do 205 ale jeszcze przetestuje ICEa podpowiedz z 215
00215 tez jest napis bose ale równiez kiepsko gra juz to testowałem Wg mnie najlepiej na 00205
Napisz jeszcze czy posiadasz fabrycznie BOSE?
Cała trik ustawień zależny jest od posiadania fabrycznego BOSE. Inaczej będzie grało ustawienie na BOSE przy posiadanym BOSE, a inaczej jeżeli nie mamy BOSE.
BOSE ma dodatkowy wzmacniacz i to jest różnica, w cabio dodatkowo jest jeszcze subwofer - i to jest zasadnicza różnica, co później przekłada się na ustawienia całego systemu.
Czytając cały ten temat dochodzę do wniosku:
Ustawiając XX2XX zmieniasz ustawienia głośników przód pasywny, tył aktywny, w przypadku BOSE nie może to grać DOBRZE.
Ustawiając XX5XX dla BOSE powinno grać lepiej niż XX2XX, ze względu na to, że przy BOSE wszystkie głośniki są zasilane z jednego wzmacniacza.
Przy braku BOSE ma sens ustawienia XX2XX, bo system ma głośnik pasywny i głośnik aktywny (schemat w poście #18 )
Idąc dalej mają BOSE trzeba je ustawi, żeby nie wywalało błędu i rozładowywało aku:
Dodatkowo zapisane jest jako wyposażenie dodatkowe symbolem na naklejce w książce serwisowej - symbol 8RY oznacza BOSE
Ostatnio edytowane przez _kris ; 07-04-2013 o 15:28
Fajnie że to opisałeś, może panowie dojdą w końcu do wniosku że vagiem nie ustawia się jakości dzwięku, tylko koduje pod odpowiednie wyposażenie, każdy układ audio ma swój kod. jeden jedyny prawidłowy.
Znowu TT znowu Cabriolet
to jaki jest ten jedyny dla Bose w coupe?
ZUCZEK nikt VAGiem nie zmienia jakosci dzwiegu, to jest cos czego nie zmienisz, jedyne co to mozesz zeminic rozlozenie tego dzwieku pomiedzy glosnikami. U mnie majac 205 mialem bas przy 17 basu praktycznie nie ma...
Ja posiadam bose. Wzamcniacz jest i wszystkie głosniki. Subwoofer jest bo roadster...Ja nie zmieniam nic juz wiecej nie kombinuje 00205 jest wg mnie najlepszym rozwiazaniem. Mam tak ustawione i żadnego błędu mi nie pokazuje Vag.
Dobra Panowie. To w cabrio z BOSE jak oryginalnie powinno być? Bo każdy ma swój gust, ale jak to powinno być fabrycznie?
ja w roadster miałem na 00203
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Fabrycznie
Ostatnio edytowane przez maciej22.86 ; 07-04-2013 o 20:47
okopie kotleta czy przy wymianie radia na after market trzeba cos kodowac ? muza mi gra dobrze jak na moje ucho ale czy te kodowanie cos zmienia w tym przypadku ?
Mam bose i radio pioneer i tez mnie to ciekawi czy cos kodujemy czy to jest tylko do ori radia
tylko i wyłącznie do ori audi cocnert