Witam szukałem i nie mogę odszukać informacji dlaczego jest aż taka różnica wymiany rozrządu skoro bam i amk to takie same silniki? z wyjątkiem sterownika?jednak 60 tys to bardzo dużo dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam...
Witam szukałem i nie mogę odszukać informacji dlaczego jest aż taka różnica wymiany rozrządu skoro bam i amk to takie same silniki? z wyjątkiem sterownika?jednak 60 tys to bardzo dużo dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam...
A mozna wiedziec skad taka informacja ? Ja 180 w zyciu nie widzialem
W życiu piękne są tylko chwile ...
W Skodzie Octavi RS 1,8T 180km interwal wymiany paska rozrzadu producent podaje wlasnie co 180tys km.Osobiscie nie polecam trzymania sie tej wersji jak i wymiany oleju W LONGLIFE.
Jakie macie źrodła takich danych?
Kiedyś miałem toledo 1.8 5V, nie pamiętam oznaczenia silnika, ale tam wymiana rozrządu również była co 180tkm. Pamiętam że był hydrauliczny napinacz który wtedy miał kosmicznie wysoką cenę. Może to stąd się bierze różnica, czy bam i amk mają hydruliczne napinacze paska rozrządu?
huijhhi;'hl;'
Ostatnio edytowane przez ICE ; 13-04-2014 o 17:52
problem jak strzeli hehehe
a jak wiemy zdarza się i po 70 tys
Mój w BAM miał "tylko" prawie 120tys i 10lat i nie wytrzymał (też wygladał całkiem dobrze). Nie polecam trzymania sie wersji 180tys jak podaje instrukcja. Guma, a z niej jest wykonany pasek, ma swoją trwałośc. W większości przypadków prawdopodobnie wiek odgrywa większe znaczenie niż przebieg. U mnie na szczęście skończyło sie na uszkodzonych zaworach i szklankach. Jak jest stary to wymieniac.
Pozdrawiam.
bo wymiana jest co 120tys lub CO 5 LAT ! 10lat to nie ma sie co dziwic ze strzelił
serwisówka VW Audi.