Z tym ci nie pomoge, kup oryginalna gume, ale mniejsza, i juz
Z tym ci nie pomoge, kup oryginalna gume, ale mniejsza, i juz
zmierz drążek bo nawet w ASO po VIN Ci nie powiedzą jaki masz rozmiar albo powiedzą "na oko" raz trafią raz nie!kupujesz coś z tej strony i zapominasz ,że miałeś doczynienia z stabilizatorem.
Strong-Flex.eu - Elastomery w motoryzacji i przemyśle
Powerflex
myslalem nad tymi
Tuleja stabilizatora, 15-23mm
strone wczesneij wkleilem link z allegro
GUMA STABILIZATORA PRZOD AUDI A3 S3 TT POLIURETAN (2896598504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
niechcialbym sie teraz bawic w caly drazek...myslalem nad wlasnie lepszymi gumami, bo moze rzeczywiscie zle kupilem. Nie kumam opisow na produktach, srednica otworu 21mm do drazka 23mm...czyli te 2mm na docisniecie? ale tez czytalem ze zbyt docisniete tez zle...
Tak jak ksolik napisał , zmierz drążek i zamów poliuretanowy , ja osobiście preferuje Powerflex .
Jest zamieszanie z wymiarami bo było kilka rozmiarów a na dodatek były i takie wersje w których na drążku w miejscu mocowania gumy był plastikowy pierścień zwiększający średnicę w miejscu mocowania gumy ...
Z Twojego opisu sytuacji wynika że masz ten plastik i właśnie dla tego Ci stuka że zostawiłeś go mimo to że był pęknięty.
Jeśli nie chcesz zmieniać drążka na nowszą wersję to usuń ten plastik i kup gumy po prostu pod '' nową '' średnicę .
Wymiary są podawane pod wymiar drążka czyli jak masz np. 21mm to kupujesz gumy oznaczone jako 21mm nie mniejsze i nie większe ....
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
A po co calt stabilizator jak zapewne gumy skrzypia to 1. 2 po co najgrubszy skoro TT w szybkich zakretach i tak wyjezdza przodem, a jesli wsadzisz sztywniejszy stabi na przod tylko to spotegujesz?
Wywalasz plastik i kupujesz mniejsza gume i juz. Czytalem ze warto zrobic ograniczenie jakies w miejscach gdzie byl ten plastik, bo stabi moze latac na boki
Ostatnio edytowane przez kisseM ; 25-03-2013 o 07:49
Gdzies czytalem zeby cos dospawac. A skad wiesz ze masz plastiki rozwalone?
wydaje mi sie, ze te plastiki na stabilizatorze mialy tylko pierwsze roczniki...Twoj chyba nie powinien ich miec.
ICE- popsikaj te gume WD40-sprawdzisz tym zabiegiem czy to rzeczywiscie w tym miejscu wydobywa sie ten cholernie uciazliwy dzwiek.
mialem ten sam problem( z tymi plastikami, rowniez z lewej strony) wywalilem obydwa, zalozylem gume "pod nowa srednice" bez dospawania czegokolwiek i jezdze juz tak ponad rok, wszystko jest cool.
na pewno lepiej byloby zalozyc nowy stabi.., ale...decyzje pozostawiam Tobie
Pozdrawiam
Wymieniac stabi przez rozwalone plastiki to chyba przesada, no chyba ze komus ok 350 zl roznicy nie robi
u mnie w 2001 po zmianach tez stabilizator z tymi plastikami. Oczywiscie juz wywallem je ale musze kupic inne gumy bo po wyrzuceniu tych plastikow, jednak sa za duze.
no właśnie jakie są w tt225Q?
wg danych z sieci wygląda na to że najgrubsze były w vw r32
Front R32 (23mm) 1JO 411 305 AF
Rear R32 (19mm) 1JO 511 409 K
fajny upgrade ogólnie
ok spoko.
na przodzie juz mam ten najgrubszy, aktualnie szukam tyłu i dlatego pytam czy tylko r32 miało właśnie ten najgrubszy?
wyrwac cokolwiek z r32 w uzywce graniczy z cudem a aso spiewa takie ceny ze lepiej kupic eibacha
aaa i jesli chodzi o przód to dla potomnych powiem że s3 tez mialo stabi taki jak r32 czyli 23mm.
Dzis wreszcie zebrałem sie na zmierzenie przedniego stabilizatora, tak jak pisalem cos tam mi stuka a i mam z jednej strony te plastikowa obejme na drazku pod guma - teraz ja napewno wywale.
Poprzednio kupilem chyba na oko bo 21mm (mierzylem uwaga - linijka - jak widac dokladnosc wieeeeelka) a drazek zmierzony suwmiarka w miejscu mocowania gumy okazał sie 19mm i takie musze kupic, ale caly czas zastanawiam sie czy poliuretany wkladac, mam standard zawias i nic nie bede zmienial - czy jest sens? czy one rzeczywiscie sa trwalsze? bo ja napewno nie poczuje roznicy w sztywnosci.
Ponadto - jak juz pytalem ale bez odpowiedzi - jak sie je montuje, bo z tego co widze na fotach to nei maja rozciecia - czy naklada sie je na poczatku drazka (tam gdzie jest lacznik) i przeciaga az do zadanego miejsca?
Jeszcze zastanawiam sie czy trzeba zmieniac te metalowe obejmy - u mnie jest teraz taki luz przez ten zly rozmiar ze moze wystarczy zeminic same gumy....?
Nakłada się je jak ori, musisz kupić 19mm trzeba je przeciąc i pasują pod ori obejmy.
Znowu TT znowu Cabriolet