Obawiam się że nikt nie widział i jedynym wyjściem będzie wystrugać coś na zamówienie, ori fotele są dosyć ciężkie więc i tak schodzisz z masy, no ale wiadomo że zawsze chce się więcej.
Obawiam się że nikt nie widział i jedynym wyjściem będzie wystrugać coś na zamówienie, ori fotele są dosyć ciężkie więc i tak schodzisz z masy, no ale wiadomo że zawsze chce się więcej.
Znowu TT znowu Cabriolet
aktualnie mój nowy fotel z ori mocowaniem waży 11kg ze wszystkim ale zakładam że będzie to 12 kg.
Nie mam całego fotela kompletnego jedynie jakieś szczątki bez dolnej części. Waży to około 15 kg + 3,5kg szyny które przełożyłem. Nie wiem ile waży dolna część fotela ze skórami itp. Wottka ma jakieś kompletne fotele to może zważyć:P Obawiam się raczej że 10kg na sztuce to i tak będzie maks ile urwę przy założeniu że fotele zostawię z ori szynami tak jak teraz:P
Swoje wyjmę dopiero po obszyciu za jakiś czas więc dokładnej różnicy na razie nie poznam , chyba że ktoś ma identyczne to może zważyć. Jeżeli różnica wagi będzie mało zadowalająca ,a przez jakiś czas użytkowania TT stwierdzę że przesuwanie fotela do przodu/do tyłu nic mi nie daje ( bo i tak raczej nikt do tyłu już nie wejdzie ) to wywalę te szyny i wtedy zyskam kolejne 3.5kg na sztuce:P bo w końcu nie kupowałem tych kubełków "tylko dla lansu"
Właśnie zważyłem na wadze łazienkowej fotel, waży 23 kg, fotel bez poduch i bez mat. Tyle nie wiem jaka dokładność ma ta waga wiec można przyjąć +- 5% do pomiaru.
no to wyjdzie z 25kg więc i tak urwiesz połowę na sztuce, więc mocno na plus minus masy, tyle to jeszcze za jednym zamachem nie wywaliłeś.
Znowu TT znowu Cabriolet
kiedyś jednorazowo poszło ze 35kg:P wywaliłem obciążenie za zderzakiem i po dniu kanapę :P tydzień czasu się cieszyłem bo na 1 i 2biegu czułem różnicę :P Potem wróciło do normy i wydawało się że auto jedzie juz tak samo :P
Kiedys sie rozgladalem za sportowymi fotelami i mocowaniami do nich, zrezygnowalem na rzecz ogrzewania Jedyne aluminiowe jakie widywalem byly bez regulacji, w stylu kontownikow przykrecanych do podlogi i fotela.
W życiu piękne są tylko chwile ...
moje właśnie takie są , zdziwiłem się bo takie coś kosztuje 540zł hehe tyle że te mocowania przykręciłem do szyn które bedą przykręcone do podłogi auta:P TT jest już jako 2 auto więc może brak ogrzewania przeboleje a jak coś to podmianka będzie trwała na prawdę chwilkę :P
Patrzyłem na allegro więc na razie musi zostać tak jak jest, może to jakoś przeżyję :P
I tak trochę oszczędziłeś na wadze , mocowania muszą być solidne aby w razie czego ( odpukać ) nie wyrwało fotela .
Przesuwania też szkoda się pozbywać choć by do sprzątania auta czy do takich banalnych spraw jak odzyskiwanie czegoś co wypadnie z kieszeni i trzeba przesunąć fotel .
Sytuacja analogiczna jak z felgami , dasz kupę kasy za lekkie i wytrzymałe a tu opona warzy więcej od felgi
Skoro temat jest odkopany to dam jeszcze ciekawy link .
Jak zwykłym dupowozem zejść z 16.x na ćwiartkę do 14.x s nie dotykając silnika
How to get your Econobox into the 14's
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
o kurcze.....Arttur to super inspiracja, Już lecę do garażu po szlifierkę kątową i.....
W sumie prosty mod , a jak sie znudzi to latwo poskladac spowrotem
W życiu piękne są tylko chwile ...
hihi to jest redukcja masy bardzo bym chcial zeby moje TTwazylo 1100kg
W mojej TT masa też ostatnio spadła o prawie 25kg i nie ruszałem silnika ani karoserii
I don't have dreams, I have goals.
wypaliłeś trochę paliwa?