Witam,
Mam problem z odpaleniem samochodu, otóż.. rozrusznik kręci, ale samochód nie odpala.
Gdy znajomy mnie brał na hol, próbowałem go odpalić z biegu, również z marnym efektem,
Co to może być ?
Witam,
Mam problem z odpaleniem samochodu, otóż.. rozrusznik kręci, ale samochód nie odpala.
Gdy znajomy mnie brał na hol, próbowałem go odpalić z biegu, również z marnym efektem,
Co to może być ?
Podłącz samochód pod komputer i podaj błędy,bo może być wiele przyczyn.
Ostatnio edytowane przez RoGaS ; 08-02-2013 o 13:43
niestety nikt z fusów nie wróży. Zacznij od podstaw. Sprawdź czy jest iskra i czy paliwo dochodzi
Pozdrawiam
No tak po pierwsze podepnij Vag-a... Z rana nie myśle
Ostatnio edytowane przez wojtek1989 ; 08-02-2013 o 13:38
Zgadza się , dodam tylko że auto musi stać chwilę bo jak będzie układ pod ciśnieniem to nie będzie słychać pompy po włączeniu zapłonu .
No i oczywiście trzeba sprawdzić czy jest iskra , wyciągnij cewkę , włóż świece dotknij gwintem do masy i niech ktoś zakręci . Świece oczywiście musisz wykręcić albo kupić jedną do testu ( jak nie masz klucza do świec a chcesz to robić sam ) Sorry za łopatolgiczny opis , nie często gościsz na forum więc nie wiem jak u Ciebie z tymi sprawami
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Witaj.Ja miałem tak jak swieca wypaliła mi gniazdo.Tulejowanie i szlif.Sprawdz świece.Pozdrawiam.
a może wtrysk któryś padł, masz LPG??
DaviTT
I nie odpalaj TT na ,,pych". To może okazać się bardzo niezdrowe.
Jak dalej nie odpalila to daj znac, to podjade z vag-iem i cos wymyslimy.
poz.