Nie ma . Układ jest tak zaprojektowany .
Jest możliwość pewnej regulacji i idealnego ustawienia końcówek .
Ta puszka na prawdę wygląda dobrze , błyszcząca stal nierdzewna , żadnych smarków po spawach i pewnie na srebrnym jeszcze lepiej jak na czarnym by wyglądało . Poza tym nie wisi to tak nisko jak by się po fotach z ttshop wydawało .
Poszukam czy mam jakieś ujęcia mojej z widoczną puszką .
Dodatkowo Blueflame robi teraz jeszcze jeden model wydechu z rozwidleniem i i osobnymi tłumikami na każdą końcówkę .
Odrobinę droższy i wydaje mi się że może być też trochę głośniejszy . Niestety nigdy nie słyszałem na żywo ani na YT .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Cześć!
Nie chciałem zakładać nowego tematu, wiec napiszę tutaj.
Mam okazję kupić używany układ wydechowy z S3 8L. 3" na dwóch tłumikach robiony w Eltecu.
Pytanie czy i w jakim stopniu podejdzie to do tt? Na pewno trzeba będzie przerabiać końcówkę/końcówki, a czy coś jeszcze?
Naklejki, t-shirty, kubki, litery 3d. Sprawdź!
allegro: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=40292128
Pytanie o układ do 8J - 2.0 TFSi
MG Motorsport to ok 4000 za kompletny na dwie puchy
Milltek kosztuje 2800 za kompletny na dwie puchy
Ulter oferuje końcowy za dwie puszki za 850
El-Tec - czekam na wycenę, edytuję to pole jak dostanę
Przerabiał ktoś którykolwiek z nich? Zastanawia mnie zasadność dokładania dwóch tysięcy między końcowym, a kompletnym lub tysiąca między jednym, a drugim kompletnym.
Fakt, jest od kata... czyli jeżeli kompletna modernizacja to tylko MG, ale czy same puchy z Ultera dają radę?
Mierzył ktoś czy nie ma spadku mocy lub nawet czy jest przyrost?
Wchodzi to bez większych przeróbek?
Czesc, wyniel juz ktos rury wydechowe na chromowe ?, moze sa jakies koncowki godne polecenia, niestety wkurzaja Mnie juz te dwie czarne rury z tylu, czas na wymiane, pozd, Marttinis
Myślę że temat końcówek można omówić w temacie dotyczącym wydechów więc tutaj przenoszę Twój post .
Jeśli myślisz o ich wymianie to polecam takie z polerowanej stali nierdzewnej , wyglądają lepiej i zawsze można przywrócić do idealnej formy. Chromowane są Ok ale stopień niżej od stali nierdzewnej a jak już się za to brać to może lepiej raz a dobrze
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Witam mam takie pytanko właśnie przyszła błyszcząca DP i mam takie pytanko czy ma ktoś jakieś doświadczenie z takimi tulejkami które daje się pod lambde za katem żeby komputer nie fiziowal ? Wiem ze można to ogarnąć u tunera ale tam wybieramy się jak skapletuje wszystkie graty żeby 2 razy nie stroic .
Szukanie naprawdę nie boli
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...hlight=tulejka
Znowu TT znowu Cabriolet
No fakt dzięki za linka
mam pytanie czy ktoś ma u siebie w seryjnym lub modzonym k04 przelot, tzn.. usunięty katalizator tłumik środkowy i końcowy i zastąpiony przelotową rurą, jeżeli tak to czy jest ekstremalnie głośno, i czy jest to praktyczne z punktu widzenia ewentualnego strojenia, bo teoretycznie im mniejszy opór tym większe odprowadzenie spalin..
Z mojego doświadczenia będzie bardzo głośno Gregor10 może potwierdzić, jeździłem tak przez około 2 dni, z prostą rurą bez katalizatorów, tłumika środkowego i końcowego. Przy policji musiałem dawać na luz , ogólnie nie polecam, ale co kto lubi, jednak dowodem długo się nie nacieszysz.
Do tego będziesz słyszał gwizd z turbiny, mod. spoko do auta na tor, w codziennym użytkowaniu da się we znaki.
Znowu TT znowu Cabriolet