słyszałem o tym by myć oraz nawilżać filtr olejkiem co ok 5tys km
słyszałem o tym by myć oraz nawilżać filtr olejkiem co ok 5tys km
Tego filtra od Arttura nie nawilża się, bo to jest filtr suchy :P po prostu przedmuchaj sprężonym powietrzem, a później okurzaczem i po sprawie
http://www.klubtt.pl/showthread.php?...filtra-amsoil/
Dziękuję bardzo Panowie!
Jeszcze trochę w takim razie niech sobie pośmiga taki jaki jest
Tak jak kolega już odpowiedział , nie wolno ich moczyć i myć jakimikolwiek płynami i nawilżać czymkolwiek .
Jeśli natomiast chodzi o częstotliwość to co ok 20 tyś lub raz na rok , ja osobiście mimo zaleceń produce3nta skracam to o połowę i czyszczę co 10 tyś.
Oczywiście nie jest to obowiązkowe ale trzeba też brać pod uwagę w jakim otoczeniu się jeździ , jeśli często upalasz po szutrowej nawierzchni to czyściłbym nawet co 5 tyś
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Ok dzieki ArTTur!
Jezdze tylko po miescie. Bede sie stosowal do Twoich zalecen
Odkopie temat.
Jaki byłby aktualny koszt filtra panelowego do 8J? Jakie koszty wysyłki?
Może ktoś jeszcze będzie w najbliższym czasie chciał zamówić filtr/y Amsoil?
Pozdrawiam!
Było: Audi TT 8J 1.8 TFSI => Jest: VW Passat B6 1.8 TSI+++++++++[Yanosik - Antyradar w smartfonie]
Niestety Amsoil nie ma w ofercie filtrów panelowych do MK2 .
Przykro mi ale nie mogę pomóc . Oferują za to MANN-a ale taki to można kupić w PL bez problemu
Pozdrawiam
Trudno się mówi...
Trzeba będzie chyba pomyśleć nad stożkiem, ale to jak się skończy gwarancja.
Małe OT: Skoro do 8J Amsoil nie ma wersji panelowej, to czy filtr firmy MANN można uznać za godny uwagi zamiennik?
Pozdrawiam!
Było: Audi TT 8J 1.8 TFSI => Jest: VW Passat B6 1.8 TSI+++++++++[Yanosik - Antyradar w smartfonie]
A jak bym chciał stożek do MK2 (z obudową DIY jak na http://www.klubtt.pl/showthread.php?t=8357) to:
1. czy nadal temat jest aktualny?
2. czy ktoś jeszcze chciałby się dorzucić do grupowego zamówienia?
ja byłbym chętny na stożek
ja również bym był zainteresowany stożkiem
Panowie , temat odnośnie wysyłek indywidualnych jest zawsze aktualny .
Niestety w ostatnim czasie podrożała wysyłka i mały stożek kosztuje 255zł a duży 345zł .
Paczka dochodzi w czasie 5 - do 10 dni .
Zainteresowanych zapraszam na PW
Żeby zbiorowe zamówienie było opłacalne ( czyli żeby była oszczędność na kosztach wysyłki ) to musi być przynajmniej 10 filtrów wysłane w jedno miejsce .
Jeśli chodzi o obudowy / osłony to każdy musi ogarnąć to we własnym zakresie
Pozdrawiam
To ja mam pytanko... jaki to duży a jaki to mały i pod jakim względem rozpatrywać jaki mam sobie ewentualnie wybrać ??
na 99% wystarczy Ci maly no chyba, ze masz grubo pomodzone auto