Dzisiaj napiszę ile mam obrotów. A tak z ciekawości co tym sprawdzisz?
120 km/h - 3200/3250 obrotów
130 km/h - 3500 obrotów
Dzisiaj napiszę ile mam obrotów. A tak z ciekawości co tym sprawdzisz?
120 km/h - 3200/3250 obrotów
130 km/h - 3500 obrotów
A tak sobie wyglowkowalem ze jezeli moj silnik oslabl to sie bedzie musial bardziej nameczyc zeby osiagnac te predkosci (tj bedzie mial wtedy wyzsze obroty) ale nie wiem czy to ma sens :P nic innego co mozna w domowym zakresie zrobic nie przychodzi mi do glowy
ttless..
A mi się wydaje ze ilość obrotów jest na stale uzależniona od prędkości na poszczególnym biegu. Bo jeśli twoja teoria miała by sens to np na 1 wszym biegu mógł bym sie rozpędzić do większej prędkości do odcięcia niż ty. Chyba jedyna możliwość taka domowa na sprawdzenie czy ci coś uciekło to sie spotkać z jakaś TT nowsza 180 koni
to jest uzaleznione od przelozen wiec nie powinno byc roznic.
Właśnie też mi się tak wydaje.
Owszem osiagniecie danej predkosci na konkretnym biegu uzaleznione jest od skrzyni biegow i dlugosci kazde z biegow
pozdro
Jak tam wypadł pomiar mocy na hamowni? Pytam, bo sam właśnie się zastanawiam nad chipem. Sprawdzałeś już może z jakąś inną TT 180 hp jaka różnica? Może ktoś z Was jest w stanie powiedzieć mi coś o firmie VTronic ze Szczecina? (na stronie Unitronica jest napisane, że to ich oficjalny partner jeżeli chodzi o chiptuning).
Vtronic to owszem odlam unitronica wiec jak najbardziej polecam napewno do tego modelu maja gotowy plik do modyfikacji programu
pozdro
Paweł a mógł byś mi powiedzieć za ile zrobią mi chip z pomiarem na chamowni w firmie którą zachwalasz(UNITRONIC) bo myślę o Staszewskim VTG jako że chipowałem już u niego auto zaproponował mi za TT 1400zł
Andrzej zrobi w podobnej cenie jak bys juz u niego robil auto albo bys go znal a do vtg bym nie szedl dlatego ze bywalo tak ze to staszewski przychodzil do andrzeja o pomoc jak sobie nie radzil sam mi o tym mowil andrzej wiec nie ma po co isc do posrednikow hehe
pozdro
Zadzwonie, popytam, ponegocjuje
Dzwonilem do UNITRONIC koszt takiej zabawy 1700 zł, mowil ze przyrost mocy rzedu 20 %. mam pytanie czy warto sie bawic czy lepiej te pieniadze wlozyc w co innego ? chodzi mi o to czy po pierwsze po pary tys. km silnik albo cos sie przez to nie rozleci a po II czy przyrost mocy jest realny czy moze wynika z psychicznego odczucia czyli efektu PLACEBO czlowiek mysli ze ma wiecej mocy i wydaje mu sie ze rzeczywiscie tak jest...
ps. koszt 1700 zl z wjazdem na hamownie przed i po operacji..
Mocy napewno przybędzie i odczujesz to na plecach. Jeżeli silnik i jego osprzet będzie w dobrej kondycji to nic się nie będzie działo te jednostki dobrze znoszą tuning i bariera 200hp zostanie złamana.
Aha i powołaj się na nasz klub dostaniesz 200zł upustu
POWODZENIA
Znowu TT znowu Cabriolet
ten caly unitronic lipne te programy robi hehe z takiej mocy 180 koni to powinno wyjsc spokojnie 218!!!pozatym co to za firma co robi programy na niedomagajacych autach i nie wiem skad ta bzdura ze nieby taki spadek mocy maja auta przed 2003 a po inna moc ...moja jest 99 przebieg 110 tys i mam 186koni i 253 moment po wydechu peknie 200 a program wyda jakies max 230!!!
AUDI MÓJ NARKOTYK!!!
Bardzo mnie zastanawia szereg twoich modyfikacji i przyrosty mocy bo jezeli masz 186 KM po wydechu to musiales miec bardzo zdrowy samochod z podkresleniem slowa zdrowy ! no i wydech w duzej czesci przelotowy nie wiem czy sam koncowy by tyle dal ale przyjmijmy ze tylko na koncowym to 230 to jest mocno wygorowana opcja
p.s. jak uwazasz ze to jest lipna firma to poszukaj na necie informacji na necie o tym jak komus walna silnik po Unitronicu po VTG, promotorze i moze jakis innych to znajdziesz. Obiecuje ze jak znajdziesz cos na temat unitronica pomijajac debilne forum streetracing.pl bo oni go tam nienawidza to DAJE CI ODRAZU ADMINA !!! ;D
pozdro