Witam. Mój wujek postraszył mnie że tetea pali nawet w wersji 180km bez 4/4 koło 14 litrów po miescie ? Co wy na to !!!!!
Witam. Mój wujek postraszył mnie że tetea pali nawet w wersji 180km bez 4/4 koło 14 litrów po miescie ? Co wy na to !!!!!
o spalaniu tez byl temat ;] Zalezy jak kto jezdzi, ale 14 litrow bez quattro przy zwyklej jezdzie to uwazam ze za duzo. Mi w quattro przy dynamicznej (jak na zakorkowane miasto) jedzie pali 13 - 13,5.
Mi pali miedzy 10 a 13.5. A mam Quattro
Pali dużo czy nie ale w jakim innym samochodzie tak przyjemnie będzie zmarnować ten bak benzyny mi powiedz?
Zawsze można przerobić na gaz
Ja po mieście i przeważnie robie połowę trasy dociskając gdzie się da a połowę spokojnie ( rozgrzanie silnika i ostudzenie ) i wychodzi mi przeważnie 12,4 - 12,8. A na trasie tak normalną prędkością czyli tak średnio 100-150 km/h to na trasie 800 km miałem spalanie 7.3L. I to na VpowerRacing i jeśli ktoś w to wierzy to spalanie mam mniejsze niż przy jeździe na 98. Ja wyliczyłem ok 0,5 - 1 L po mieście na korzyść Vpowera.
do poznania mam 120km ... jak jadę w dwie strony to jak się postaram to do domu wjeżdżam prawie na rezerwie ale ta bestia to lubi brrr
Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy o !
panowie czy to jest wazne !!! 3,5,7 kto to zliczy
miasto 15 L
trasa 7 L
lub autobana 200km na 55 L
i z tego ostatniego wyniku jestem najbardziej zadowolony
NO RISK,
NO FUN.
Witam,
Jestem po pierwszych 300 km zrobionych moja czarnulka 180 KM z napedem na jedna oske. Daleki jestem od gadania, ze "moj maluch z turbinka Kowalskiego pali 4 litry" ale wierzcie czy nie spalila 7,9 w miescie !
Musze przyznac, ze co prawda jezdzilem jak emerytowany taksowkarz (bo dopiero dzisiaj TTetka pojechala na profilaktyczna wymiane rozrzadu) i przy obrotach do 2200 i bez wlaczania turbo wyszlo naprawde ekonomicznie.
Nie mnie jednak nie mnie nie moge sie jednak doczekac kiedy zmienie styl jazdy .........
Pozdro Artix
Panowie jak wy to robicie, że w takich miastach jak Wa-wa macie spalanie 12-13 litrów. Kurde, podziwiam, bo ja rzadko z 13 schodzę A o turbo dbam i parę kilometrów po starcie i przed wjazdem do garażu jadę spokojnie! Chyba, że coś ze "sprzętem" mam nie tak?! Pozdrawiam
jeżeli turbiny nie za dużo obciążasz , to może i możliwe, ale i u mnie średnie spalanie jest w mieście miedzy 12-13 l/km
no ale wy macie "kłatro":P .... a to ma zajebiste znaczenie .... ja mam średniom 11,5 jakoś tylko na mieście ... raz jest ostrzej raz spokojniej ....
Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy o !
komputerek w mojej pokazuje 11,7 sredniego wiec nie jest najgorzej... ale rzeczywiscie na autostradzie do Poznania czasami bywa duuuuuzoooo wiecej
a ile najwiecej przejechaliscie na baku na jednej trasie ??
Mi na miescie tez pali 11.5l benzyny 98(oczywiscie jazda spokojna). Na 95 bral 1l paliwa wiecej.
Na trasie jak jechalem spokojnie to 7.5l wzial na 100km:P
Ja przy spokojnej spaliłem 6,5 litra 98
225 Q,black,xenon,bose,18"RS ,R32-look,