Wentylowane przód i tył dla wersji 225.
Wentylowane przód i tył dla wersji 225.
Dziekuje! co polecacie na tyl?
EDYCJA ---------- Post dodany 11:45 11-10-2012 ---------- EDYCJA
myslicie ze na tyl cos takiego wystarczy?
BOSCH TARCZE TYŁ SEAT LEON VW BORA GOLF IV 256MM (2707060704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wystarczą. Chyba, że ostro śmigasz.
ok, nie.. raczej spokojnie
dziekuje!
Tak jak Arttur kiedyś napisał. Hamulce w TT już w serii są mocne .
A jakie tarcze polecacie do MK2 3.2 quattro na przód?
Powyginały mi się i trzeba wymienić.
Kupić seryjne od Audi czy warto coś innego włożyć?
np. lepsze a w tej samej cenie. Na razie moc nie jest ruszana więc seria jest zupełnie wystarczająca, ale może można w tej samej cenie kupić lepszy zestaw tarcze/klocki niż oryginalne?
(temat dość pilny bo niedługo wyjeżdżam w większą trasę i warto by wymienić bo zaczyna nieźle bić przy hamowaniu)
Akurat seria jest bardzo dobra,zastanawia mnie czy zmiana na EBC Turbogrove plus np. Redstuff coś da.
w MK1 śmigam na EBC nacinane nawiercane + klocki ATE. Dobre hamowanie, brudzą felgi, głośne, lepsza cena od serii, klocki wytrzymały 32000 km, teraz założyłem klocki ferrodo i efekt taki sam. Może trochę mniej brudzą
zmień klocki,Wrzuć EBC Red i będziesz miał w miarę czyste felgi,oczywiście wszystko uzależnione od deptania na pedał hamulca.
Ja ze swojej strony mogę polecić tarcze i klocki TRW. Mowa o zwykłych tarczach bez nacięć. Naprawdę taki zestaw nie raz mi uratował tyłek na drodze - hamuje zdecydowanie lepiej niż seria.
Kiedyś używałem też zestawu tarcze Mikody nacinane + klocki Ferodo. Zestaw również godny polecenia w dość rozsądnej cenie. Niestety tarcza się pogięła i trzeba było je wymienić.
Nie wiem ile tarcze oryginalne audi kosztuja ale pewnie nie malo to moze brembo oro? Chyb najlepsze tarcze a klcki to juz wg upodon, mocniejsze ale brudzace itd
Al np. lepsze niz co?? nie zawsze brembo znaczy lepsze
tutaj masz ciekawa aukcje
Audi TTRS TT RS S3 RS3 Brembo front brake set, calipers, discs 4 piston caliper | eBay
Mowie ze jedne z najlepszych z tego co sie dowiadywalem, jak nie najlepsze