Witam mam takie pytanko czy moge przy nastepnej wymianie oleju zalac mobil 5w 50 bo teraz mam castrol 10w 40 i wyczytalem na forum ze wszyscy leja mobila i czy to nie zaszkodzi silnikowi pozdrawiam.
Witam mam takie pytanko czy moge przy nastepnej wymianie oleju zalac mobil 5w 50 bo teraz mam castrol 10w 40 i wyczytalem na forum ze wszyscy leja mobila i czy to nie zaszkodzi silnikowi pozdrawiam.
Mobil to firma i czy Castrol czy mobil to jeden chu. specyfikacja i przebieg?5W50 pełny syntetyk!przebieg?miało to forum to coś,teraz zacznie sie tak jak wszędzie!będziem o oleju rozmawiać!za dużo TT za 30 tyś śmiem twierdzić!Bez obrazy!rozumiem kobietę!
przebieg to 112000 tys silnik jak najbardziej OK a i skad ty mozesz wiedziec ile dalem za swoją TT ciekawe ile ty dałes pewnie ze 1000000 i wez troszke wyluzuj bo jakis nerwowy jestes heheh
Olej to temat banalny ale istotny do poprawnej pracy silnika...
W dobie kiedy mozna sie naciac na wiele podrobek mysle ze mozna powymieniac sie doswiadczeniami w tej sprawie ..
Moim zdaniem 5W40 lub 50 na lato 0W40 na zime - Mobil , Motul , Castrol ale importowany...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
dzieki za odpowiedz to wymienie sobie na mobila przy nastepnej zmianie oleju pozdro dla wszystkich
najlepszy olej do wysilonych jednostek zarowno jak i do zwyklych 1.8 T to MOTUL 300 V Power 5W40 w puszkach 2L. zapachem przypomina landrynki heh wiec napewno nie jest jak zwykly olej ma extra wlasciwosci stosuje go w tt oraz w innym aucie i jest naprawde dobry
pozdro
Hallo, hallo! Panowie! Usio napisał, że ma zalany 10W40, a to przecież półsyntetyk. Napisz ile jeździsz na tym oleju (ile wymian, ile kilometrów). Jeśli z oleju pół-syntetycznego zmienisz na syntetyczny możesz rozszczelnić silnik (zmyć tzw. nagar), a tego pewnie byś nie chciał . Może napisz trochę więcej?! Pozdrawiam
czesc na tym oleju mam zrobione jakies 4000 tysiace i chyba wymienie na full syntetyk ale hyba sie nic nie stanie po tylu kilometrach pozdrawiam
Hmm..mozesz rozwinac temat? Ja tez mam 10W40 a chce przejsc na 5W50, jakie sa przeciwwskazania i co zrobic zeby ich nie bylo? Na 10W40 przejechalem ostatnie 10kkm..Zamieszczone przez Lukasz505
ttless..
Mysle ze nie ma co panikowac ...
Co innego kedy silnik jest eksploatowany ciagle na mineralnym i przy wiekszym przebiegu zostanie zalany syntetykiem ..
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
a ja mam dylemat poniewaz zamierzam wymienic olej u siebie w tt i niewiem jaki byl zalany wczesniej auto ma ponad 170 tys. przejechane wiec co zalac?
Oleje dla TT 225 :
Olej VW - 503.01
Olej Motul - 8100 X-lite 0W-30
Olej Motul - 8100 E-tech 0W-40
Olej Castrol - Edge 0W-30
Olej Mobil - 0W-40 ... i tego używam.
Pozdrawiam,
JA tez uzywam Mobil 0W40 , w mojej tt 225