Sebastian Kitliński
Adres:
woj. małopolskie
30-149 Kraków, Balicka 93
Tel.: 012 638 25 34
Sebastian Kitliński
Adres:
woj. małopolskie
30-149 Kraków, Balicka 93
Tel.: 012 638 25 34
Moglbys rzucic okiem na forum? Ja tego nigdy nie wiedzialem i nie wiem jak szukac :/
Jak wskazuje dobrze, a jest tylko przesunięta wskazówka, to może by pomogło?
Ciekawe jak ona jest przyczepiona, tylko wsunięta by była?
Pewnie jest troszkę zabawy z wyciągnięciem zegarów i ich rozkręceniem.
Messik, proszę bardzo: http://www.klubtt.pl/vag-com/3619-pr...mil-na-km.html
Dzieki wielkie
Mam nadzieje ze " zycie bedzie piekniejsze" teraz :>
Zrobiłem test. Po pierwszym przelaniu baku wskazówka tylko trochę przekłamywała lecz silniczek wskazówki nadal działał dobrze tzn nie wariował raz że pusto i raz że full zbiornik. Następnie przelałem jeszcze bardziej i natychmiast wskazania wskazówki się pogorszyły tzn jeszcze bardziej przekłamywała.
Na moje oko wystarczy ją wyciągnąć i ponownie ustawić w odpowiedniej pozycji i na przyszłość pilnować by nie przelać TT. Im więcej przelałem zbiornik tym więcej ona potem przekłamywała.
no to teraz czekamy kto pierwszy spróbuje to zrobić
Ja już kiedyś próbowałem. Pomogło na krótki czas, może około miesiąca. Po tym czasie wskazówka znowu przy pustym baku pokazuje połowe. Wskazówka na silniczku siedzi dosyć ciasno więc raczej wątpie, że przelanie czy inna operacja może ją przestawić. Poza tym samo przelanie przesunęłoby ja w lewo a nie w prawo. Problem jest raczej z elektronicznym regulatorem napięcia, które należałoby naprawić/wymienić.
pozdrawiam
A gdyby wymienić silniczek to by coś dało?
A regulator napięcia to o to chodzi: http://moto.allegro.pl/nowy-regulato...682325776.html
Dobra , już się uporałem z problemem przekładając wskazówke, zobaczymy co będzie dalej.
Ostatnio edytowane przez marcinb444 ; 06-10-2012 o 14:49
problem leży w silniczku... przekładałem kiedyś wielokrotnie wskazówki... audi a3, a4 a teraz w TT i nie pomagało, tzn pomagało ale na chwilę.... zawsze po jakimś czasie zaczynała wariować wiec... najlepszym rozwiązaniem oczywiście poza kupnem nowego silniczka jest zdać sobie sprawę która wskazówka jest dla nas ważniejsza?????? temperatura czy paliwo?? i zamienić silniczek sprawny z wariującym ps. wg mnie temperatura jest ważniejsza bo paliwo jest pokazywanie na fisie w zasięgu więc można opierać się na tamtej informacji.
z Jerrym sprawdzilisy moje zegary i wszytkie są ok, w sensie silniczki korkowe itp. Problem z czujnikiem paliwa jest nastepujący, tankuję do pełna i wszytko jest ok do zużycia ok 1/4 baku, potem nagle przeskakuje na ponad połowę w dół i nie drgnie poki realny poziom paliwa nie dojdzie do tego jaki wskazuje licznik, potem spada do rezerwy a potem to już szaleje, chciałbym wymontować ten czujnik i go wyczyścić, czy ktoś z was, ma może jakąś instrukcję gdzie on jest i jak go wyczyścic/wymienić?
Pod tylnymi siedzeniami masz slow do baku, wyciągasz cały kosz, na nim jest czujnik z pływakiem, przeczyść styki powinno pomóc, możesz sprawdzić działanie ruszając pływakiem i patrząc co dzieje się z licznikiem
Znowu TT znowu Cabriolet
Panowie da się gdzieś dostać te silniczki krokowe i samemu wymienić? U mnie leży i temperatura i paliwo a nie uśmiecha mi się płacić 300zł za wymianę skoro można za 450 zł kupić zegary z FISem. No właśnie i tu druga sprawa -czy jest wiązka do Fisa jakaś czy trzeba wszystko dorabiać? Temat przerabiałem w A6 i tam trzeba było w zasadzie tylko wszystko pospinać i skalibrować bo instalacja była.