Jak wygląda sprawa ustawienia zbieżności kół po obniżeniu auta o 25mm. Nie ma z tym żadnego problemu czy trzeba przerabiać wahacze tylne?
pozdrawiam
Jak wygląda sprawa ustawienia zbieżności kół po obniżeniu auta o 25mm. Nie ma z tym żadnego problemu czy trzeba przerabiać wahacze tylne?
pozdrawiam
Nawet przy 25 mm trzeba mieć regulowane wahacze .
Ewentualnie można wyregulować takim wynalazkiem .
Parts, Accessories, Styling and Performance Tuning for your Audi TT Coupe or TT Roadster
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
No to pojawił się mały problem bo zestawik drobny ale w cenie
dzięki pozdrawiam
W sumie i tak taniej jak wahacze regulowane
Jak chcesz taniej a też dobrze to trzeba się trochę pobawić i przerobić seryjne .
Zobacz wątek kolegi Darson jest tam pokazane jak przerobić seryjne wahacze na regulowane .
Pozdrawiam
Mechanik mi wymieniał amortyzatory (zakładał też sprężyny) i widzę, że pod maską te metalowe kielichy odstają trochę - czy ktoś wie o co może chodzić i czy to poważniejsza sprawa czy tak może być? Nie wiem, czy to on coś źle poskładał czy są te kielichy wygięte (ale aż tyle by chyba nie odstawały).
poprostu mechanik wymieniał sprezyny i amory ale zapomniał wymienic poduszek i łozysk amortyzatorów . jak chcesz to mozesz tak jezdzic jedyne co sie moze dziac to z czasem moga zaczac stukac poduszki
Zasada jest taka wymieniamy amory, wymieniamy poduszki i łożyska makpersona, tym bardziej że w TT są to groszowe sprawy, a sama wymiana daje zaskakujące efekty, u mnie auto poszło do góry ok 50mm no i sam komfort jazdy +1
Dotyczy się to również zawieszenia tylnego.
Znowu TT znowu Cabriolet
ŻUCZEK - 50mm (5cm) w górę po wymianie ?
Pewnie jakaś literówka bo sama gumka ma z 60 - 70 mm wysokości , no chyba że już była całkowicie rozsypana ....
Nie tak jak od strony kierowcy
Pomijając to wszystko to jednak jest to ewidentne partactwo lub zlewanie sprawy ze strony mechanika , przecież wiadomo że kiedyś trzeba wymienić łożyska i mocowania no i oczywiście do tej roboty trzeba demontować amory .
Pozdrawiam
Ups z tym 50 to przesadziłem ale zauważalnie podniosło się z przodu, jeżeli te zdjęcia robione były na prostej nawierzchni i nie skręconych kołach, to od strony kierowcy za mocno odstaje.
Znowu TT znowu Cabriolet
jutro to jeszcze pooglądam dokładnie u mechanika. Jeszcze się zastanawiam nad jednym - amorki były wymieniane na nowe bo stare były trochę krzywe. Teraz są amorki z przodu MTS - mają niby skrócone tłoczysko/skrócony skok pracy) + sprężyny obniżające 25 czy 30 (nie pamiętam) eibacha. Czy ten fakt mógł mieć też wpływ na to że te kielichy teraz u mnie odstają?
Co byście na moim miejscu zrobili - czy olać sprawę i zobaczyć jak będzie to jeździło czy jednak dobrze od razu te gumy zwłaszcza zmienić? Mechanik tłumaczył się dzisiaj niby że te kielichy pod maską mogą być minimalnie skrzywione ale chyba nie aż tak by to wyglądało.. hmm kurde wszędzie partacze jak widzę
Gumy i łożyska powinny być zmienione, bo prędzej czy pozniej się poddadzą, tym bardziej że utwardziłeś zawias, jeżeli nie zasugerowałeś tego mechanikowi to nie możesz mieć do niego pretensji zrobił co musiał i tyle.
Poduszki wraz z łożyskiem np Sachs kosztują coś ok 50zł na stronę mogę się mylić, ale jak tyle płaciłem dwa lata temu.
Znowu TT znowu Cabriolet