Wypowiadajcie się z własnych doświadczeń o usterkach które zazwyczaj wcześniej czy później się pojawią,
Napewno napisał bym tu o wskaźnikach
z forum można wyczytać również o sprężarce klimy,co jeszcze was inteyguje,lub psuje się "naturalnie w TT"?
Wypowiadajcie się z własnych doświadczeń o usterkach które zazwyczaj wcześniej czy później się pojawią,
Napewno napisał bym tu o wskaźnikach
z forum można wyczytać również o sprężarce klimy,co jeszcze was inteyguje,lub psuje się "naturalnie w TT"?
dobry pomysl. Piszcie o ile to mozliwe po ilu tysiacach km sie Wam taka usterka przytrafila. Ja dodam jeszcze trzeszczaca pulke z tylu ale nie wiem czy to mozna nazwac usterka
Mi sie trafila ok 80 tys wada zamka kierowcy. Zepsula sie czujka w zamku i komputer nie widzial ze sa dzwi otwarte. Niestety wymiana calego zamka ( na gwarancji wymiana ale koszt to ok 600 zł )
u mnie wada zamka pasazera - tez czujnik --> 60PLN zamek na allegro i po kłopocie
U mnie wada czujnika zapalania lampki w tylnym bagażniku, która uaktywniła się przy 90 tys przejechanych. Koszt naprawy - wymiana czujnika 100 zł w ASO.
Czarne 2000 TTC 180 Quattro + JBL GTO Car Audio
U mnie wada czujnika zapalania lampki w tylnym bagażniku, która uaktywniła się przy 90 tys przejechanych. Koszt naprawy - wymiana czujnika 100 zł w ASO.Zamieszczone przez Mari
zabawne mam te same problemy i dodam jeszce (gdzies już o tym czytałem na forum) trzeszcząca spreżyna prawy przód - w serwise podiedzieli mi ze to coś tam nad amortyzorami i taniutko nie bedzie a i przy okazji jak beda wyciagac zawieszenie to napewno cos jeszcze uszkodza i telefon"panie kochany to bylo mozemy panu pokazac ta stara uszkodzoną czesc" wiadomo normalka - zbieram moja cierpliwosc i bedze musial to wymienic - poza tym tylko tesciowa nazeka na brak miejsca z tyłu ale kto jej słucha
NO RISK,
NO FUN.
125 000 przebieg
usterka:
awaria lewego tylnego czujnika ABS
koszta:
czujnik na allegro 40PLN + robocizna
ja mam prawdopodobnie problem z alternatorem niewiem dokladnie co sie popsulo ale niedoladowuje akumulatora ipokazuje mi sie akumulator na konsoli 72000kmwiecie co to moze byc
zanim rozbierzesz pół auta upewnij się, czy to nie trzeszczy w miejscu mocowania stabilizatora do podwozia (obejma a pod nią gumka). najprostszy sposób sprawdzenia - podniesc auto na podnosniku pneumatycznym (tylko jedno kolo) i powoli acz zdecydowanie opuszczać. jesli bedzie pierdzieć, to znaczy ze to jest to.Zamieszczone przez max1236454
Pozdrawiam!
Pajak
Przebieg: 115 000 km
Usterka: padła sonda lambda
Koszt naprawy: 300 PLN + robocizna
300 w aso czy poza aso?
Od siebie dodam jeszcze popularne
- padajace "liczniki" (paliwo/predkosc/obroty i reszta)
- padajace przeplywomierze
ttless..
moja ma 130tys
silniczek od lewej szyby podczas zamkniecia samochodu caly czas domykal mi szybe mimo ze juz byla zamknieta... w ten sposob podczas nie jezdzenia przez dwa dni akumulator padal...
polka to oczywiscie normalka...
czasami nie wlacza mi sie jedno swiatlo mijania.. i to nie to samo tylko czasami lewe czasami prawe... przekrece przelacznik swiatel na 0 potem z powrotem i sie wlacza... czasami musze pokrecic duzo wiecej razy ale w koncu sie zapala...
aha no i raz mi sie tak stalo ze wskazowki od zegarow zaczynaly startowac od polowy... czyli po wlaczeniu zaplonu obrotomierz pokazywal 4tys juz zamawialem nowe zegary po czym po dwoch dniach wrocily do nalezytego poziomu i nigdy juz sie takie cos nie stalo...
i oczywiscie nie nowosc ---> wskaznik paliwa ... rok temu wariowal jak glupi od tamtego czasu wszystko jest ok...
fajnie miec taki samochod co sam sie naprawia
co do tych niewlaczajacych sie swiatel: jesli masz xenony moze to byc objaw konczenia sie palnikow xenonowych, badz bardziej prawdopodobne - uszkodzenie starterow (ale czemu dwoch?). Ja mialem podobna sytuacje, wymiana startera zalatwila sprawe. Oczywiscie moga byc inne powody, ale ja akurat swoj problem rozwiazalem.
tak wlasnie tez pomyslalem ze to starter bo na poczatku tylko lewe tak robilo i to nie zawsze... w kazdym razie jak jakis czas temu zaczelo drugie to juz nie wiem.. w sumie moga to byc i oba startery... w kazdym razie jak zaczelismy jezdziic na swiatlach caly rok i wlaczac je czesciej to ten problem rzadziej wystepuje... duzo rzadziej
Poza asoZamieszczone przez kilazz
a i jeszcze przyciski od podgrzewania foteli czasami mi wskakuja do srodka :>