Ale w oficjalnej literaturze audi jest napisane że plyn i filtr trzeba wymieniać tak więc nie wim gdzie się szkolili
Pozdrawiam
Ale w oficjalnej literaturze audi jest napisane że plyn i filtr trzeba wymieniać tak więc nie wim gdzie się szkolili
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
To jakaś nędza,to co,jak przyjedzie inne Q to też nic nie zrobią?nie tylko TT ma Q na haldexie,inne modele ?
Troche to trwalo, ale jest juz OK
Sprawa byla prosta, ludzka glupota zawinila jak zwykle. Samochod byl sprawdzany, sprawdzany i jeszcze raz sprawdzany od strony mechanicznej i nic. Wszystko OK, ale nadal trzeszczy. Okazalo sie , ze warsztat ktory mial mi przy okazji naprawy klimatyzacji wymienic plyny w skrzyni, dyfrze i haldeksie nie wywiazal sie do konca z tego jak nalezy. Nie posiadali klucza do filtra od haldeksu i przy probach odkrecania jakimis dziwnymi narzedziami tylko go uszkodzili i zostawili bez wymiany . Przez pol roku bylo ok,az teraz zaczelo wyciekac. Dziwnym trafem zaraz po obnizeniu auta.
Filtr i olej wymieniony, wszystko dziala jak nalezy. No i przede wszystkim jest cicho tak jak ma byc.
Warsztat oszustow opisze pozniej w odpowiednim dziale
Panowie podepnę się pod temat.
Autko mam czwarty dzień. Wracałem nim do domu z napędem wszystko było ok .
Rano wsiadłem odpaliłem i ruszyłem Przez pierwszy kilometr w dyfrze z tyłu słychać takie chrobotanie nasilające się wraz ze zmniejszaniem promienia skrętu. Co ciekawe po przejechaniu jakiegoś kilometra problem ustępuje i jest cisza Na Vagu żadnych błędów. Czekam na sugestie, pozdrawiam.
Ciekawe, mnie się nasuwa zablokowany mechanizm różnicowy.
PAHO - Wymień płyn w Haldexie wraz z filtrem oraz sprawdz poziom płynu w tylnym dyferencjale .
W Haldexie i tak trzeba wymieniać więc będziesz miał jasną sytuację ...
Pozdrawiam
Właśnie taki mam plan w poniedziałek zostawiam auto do wymiany termostatu to powiem żeby i płyn w haldexie wymienili, zobaczymy
pozdrawiam
Pytanie do Artura,czy bylo by jakos mozliwe wlozenie do tylnego dyfra szpery typu TORSEN,np z Audi V8,jak wiadomo to jedyne Audi quattro z dwoma torsenami ,ktory jeden z nich siedzi wlasnie w tylnym dyferencjale,czy tylko istnieje dedykowana szpera do naszego napedu?min taka jak posiadasz?Chcial bym usprawnic naped wlasnie w taki sposob,bo otwarty dyfer ma swoje wady.
Wszystko teoretycznie jest możliwe jak jest nie ograniczony budżet
A tak na serio to to o czym wspomniałeś w praktyce jest nierealne .
Jeśli chcesz usprawnić tył to polecam to co ja właśnie zrobiłem czyli LSD z tył + niebieski sterownik Haldex-a .
Fotki z montażu są w moim temacie w dziale [Nasze auta] .
Możesz zacząć od sterownika i jeśli będziesz chciał więcej to wtedy zająć się tylnym dyferencjałem .
Pozdrawiam
hej Artur od 2 dni jestem szczęsliwym posiadaczem AuTTka 180PS Quattro, to chyba rzadki okaz bo większość z Q to 225PS..Nic się oczywiście u mnie nie dzieje jest cichutko i milutko, ale czytam Wasze tematy no i nasuwa mi się pytanie czy w mojej wersji jest takie same Quattro jak w wersji 225PS i na co powinienem zwrócić uwage i jaka profilaktykę zastosować
z góry dzięki za info
Dawid
to samo quattro i ta sama profilaktyka, czyli olej i filtr haldex obowiazkowo + olej w dyfrze jesli masz wene
"Love Them BOTH" - M.
hej M&V tak zrobię w najbliższym czasie, powiedzcie mi jaki olej i filtr zamówić
"Love Them BOTH" - M.