Ale chodzi mi o to jak się do tych zaślepek najlepiej dostać? Czy od strony silnika czy jakoś się wykręca cały reflektor.
od strony silnika, nie ma wiele miejsca ale idzie sie tam dostac bez rozbierania polowy auta (oczywiscie plastkiki trzeba posciagac), zawsze mozesz aku odkrecic aby miec wygodniej z drugiej strony o ile dobrze pamietam nie ma wiekszych problemow
Tak źle i tak niedobrze... Niebieskie lampy uważam za "wieś-tuning", paski ledowe nie dość, że drogie to nawet mi się mniej podobają niz jedno "oko". Ale może spróbuję z wymianą żarówki na led i tym kasownikiem. Czy ktoś to spotkał w praktyce i ma opinię?
Napisałem do tego sklepu z pytaniem o "najmniej niebieską białość"
Odpisali błyskawicznie sugerując tę żarówkę http://sklep.motohid.pl/pl/p/BA15s-1...S-biala-5k/342
Czy ktoś z Was widział ją w praktyce, czy nie ma "wiejskiej poświaty"?
Ostatnio edytowane przez humidorek ; 13-08-2012 o 16:08
Ja bym bardziej martwił się o to, ile mi ta żarówka podziała.
Znowu TT znowu Cabriolet
Też nie bardzo mam przekonanie, choć też bym chciał mieć "nie-żółte" ślepka, ale te ledy to też za fajnie nie będę wyglądać, po zgaszeniu będzie widać te żółte elementy.
Niebieska żarówka też będzie wyglądać niefajnie.
Jak założysz to z kasownikiem to chętnie podjadę i popatrzę i jak fajnie wyjdzie to może też się skuszę
W tym sklepie oni twierdzą że duży tych żarówek led jeździ w różnych VW, Audi, Seatach i problemów nie mają. Ale czy latem przy upałach i ostrej jeździe to jednak to nie zacznie się przypalać?
O temperaturę jakoś zupełnie się nie obawiam. Halogeny też się grzeją, a lato, czy zima to rożnica raptem 30stC, nic, w porównaniu z temp rozgzewania się nawet halogenów, czy temp. topienia się plastiku - i własnie - topienia się, nie palenia. Więc na inne elementy raczej to nie przejdzie.
To tyle teoretyzowania, teraz musze się zastanowić, czy ten kolor ma dla mnie aż takie znaczenie, by się w to bawić
hi,
ostatnio wymienialem i postokjowki i do jazdy dziennej...od strony aku wystarczy zdjac oslone na aku i dostep jest oki....z drugiej stony -bajka...meczarnia jest zakladanie zaslepek....pozdrawiam
Te LEDy na serio mocno sie grzeja i topia plastik. Moim zdaniem nie warto robic wiochy. Alternatywa jest jeszcze normalna zarowka Philipsa o barwie swiatla zblizonej do xenona (biala) czyli okolo 4000K. Wszystko co niebieskie wyglada jak wiejski tuning rodem z opla calibry. Ktos pomysli: "Kolesia nie stac na xenony to sobie zalozyl farbowane zarowki i mysli, ze jest fajny"
W pełni zgadzam się co do tego niebieskiego. A masz na myśli żarówki
ŻARÓWKA ŻARÓWKI LAMPY PHILIPS 12V 21W BA15S PARA (2556245227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
czy takie http://www.autochemia24.pl/product-p...a15s-1szt.html?
Ostatnio edytowane przez humidorek ; 14-08-2012 o 14:48
Tak - trzeba uważać z kloszami i temperaturą żarówek, właśnie mam z tym problem, który opiszę zaraz jako pytanie w ogólnych. Zwykła żarówka, źle założona przez poprzedniego właściciela (i to zwykła postojówka w5w) przypaliła mi się do klosza i mam teraz problem. Stopiła się z kloszem i nie wiadomo jak to odkleić by nie popsuć klosza ((
Mam pytanie o ledy i światła do jazdy dziennej dla mk1. Kupiłem lampy z ledami i chyba są te leedy do jazdy dziennej (lol chyba bo nie jestem pewny a kupowałem u sąsiadów) - homologacja e6 i rl. Są 2 rodzaje, starsze chyba tylko postojówki mają ledy, nowsze też dzienne podobno. Podłączyłem wtyczki i działają migacze ale nic nie świeci. Czy ktoś już z tym walczył? Konieczny jest elektryk chyba bo widzę, że wtyczki powinny pasować i wchodzą ale mają w innych miejscach styki niektóre.