a niech kolega cyknie fotkę co widać po zdięciu klapki:P albo jak są mocowania na dole rozwiązane;P
bo wzorem tego podłokietnika był mój:P ciekawi mnie jak rozwiązane zostało mocowanie na dole
a ta 3 dziurka to jest tam jakaś śrubka? bo jeśli trzyma się tylko na te 2 szt to podłokietnik nie będzie stabilny gdy odchylamy go do tyłu;/
Mam oryginał i po lekturze przyznaje, że Marcin odwalił kawał dobrej ( tańszej) roboty. Wizualnie bardzo zbliżony, jak dla mnie ważną kwestia jest trwałość i sztywność. Wiadomo z uwagi na gabaryty wnętrza TT często z niego korzystam opierając większość ciała (prawie 100kg ), sięgając np do tyłu lub podnosząc tyłek aby wygrzebać ze spodni telefon
pozdro
Trzecia dziurka nie używana. Mam przykręcony na dwie, jako podpora pod łokieć jest stabilny i można oprzeć cały ciężar ciała. Natomiast tak jak piszesz, jak odchylamy do tyłu i jeżeli potraktujemy go siłowo to będzie się ruszał do tyłu, nie ma trzymania z przodu.
Ogólnie jest dobrze wykonany, jako podłokietnik spełnia swoje zadanie bardzo dobrze. Do tyłu go nie odchylam bo chyba jestem za duży i nie mieszczę się (nie mam co zrobić z ręką, bo otwarty podłokietnik mnie blokuje ). Jakbyś nie pytał o odchylanie do tyłu to bym nawet nie zauważył, bo zawsze jest opuszczony do przodu, bo taką funkcję ma spełniać. Ogólnie można by było go przykręcić z przodu, ale to już jest ingerencja w elementy seryjne (wiercenie dodatkowego otworu do przykręcenia), a tego ja nie chcę.
a ten 2 ramienny podlokietnik jest stabilniejszy, gdy jest odchylony do tylu ? tam jest inne mocowanie? hmmm powinno byc chyba takie samo, skoro sa pod mocowanie przygotowane seryjnie otwory, szczota daj jakas fote jak to wyglada u Ciebie? chyba, ze ktos inny tez mial/ma ten 2ramienny i sie wypowie odnosnie mocowania
"Love Them BOTH" - M.
W tt shopie jest taki dwu ramienny:
Armrest - Audi TT Coupe and Audi TT Roadster Parts, Accessories, Styling and Performance Tuning
Fajny podłokietnik z uchwytem na kubek, może warto pociągnąć temat?
Mnie by coś takiego interesowało.
przy takim przykręceniu na tylko 2 śruby to musi być straszna lipa, ja początkowo przykręciłem tak swój i jak odchylałem to tyłu to się mega odchylał. Tam są tylko 2 śrubki M5 w dodatku w blachę jest wstawiony instert z mosiężnym gwintem, jak dowalicie żeby sie nie odchylał to gwint pójdzie;/ Nie wiem czy są gdzieś moje fotki ale przykręciłem dodatkową blaszkę bez ingerencji w auto i podłokietnik jest bardzo sztywny:P W dodatku mam regulacje jego wysokości także można było zrobić to lepiej:P
nie widze problemu by dac odpowiednie sugestie i wytyczne tak by nastepne podlokietniki wychodzily juz poprawione pod tym katem,
ma ktos zdjecia jak rozwiazane jest to w tym ori podlokietniku 2ramiennym ?
moze ktos z forumowiczow ma ten lepszy ori podlokietnik i moze pokazac jak jest to montowane w ori podlokietniku ?
"Love Them BOTH" - M.
ja wysyłałem kiedyś Bartkowi fotki swojego i tej dodatkowej blachy która przeciwdziała bujaniu się podłokietnika do tyłu:P
Witam . Masz mozliwosc załatwienia jeszcze tego podłokietnika ??
Jesli tak byłbym zainteresowany zakupem.
Pozdrawiam.
Ja bym chciał do MK2, najlepiej taki z pudłem na rzeczy w środku. Kupiłem nawet taki na allegro, ale wygląda brzydziej niż na fotkach i leży w szafie.