koledzy potrzebuje tak jak w tytule zrobić adaptacje licznika i gdy wchodzę w vaga i instruments to potrzebne jest wpisanie jakieś liczby w celu adaptacji o co chodzi ??
koledzy potrzebuje tak jak w tytule zrobić adaptacje licznika i gdy wchodzę w vaga i instruments to potrzebne jest wpisanie jakieś liczby w celu adaptacji o co chodzi ??
Po co chcesz robić adaptację licznika ? Dana liczba oznacza jak jest licznik ustawiony , inny kod będzie na EU inny na USA a jeszcze inny na rynek japoński .
Pisałem gdzieś co poszczególne cyfry w kodzie oznaczają
No chyba że źle cie zrozumiałem i Vag '' pyta '' o PIN ....
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
potrzebuję ustawić licznik gdyż jakiś czas temu mechanik grzebał mi w liczniku i źle mi ustawił "wskazówki " . Adaptacja miała by na celu ponownego wyregulowania "wskazówek" . Wtedy wskaźniki przy adaptacji idą do końca skali i zatrzymują się na środku i w tym momencie wyciąga się źle wskazujące wskaźniki i wsuwa się w odpowiednim momencie na ten cybant pod wskaźnik . I gdy chce zrobić adaptacje vag potrzebuje jakieś liczby do przeprowadzenia adaptacji . Wiem że trochę mało zrozumiale opisałem daną operacje ale mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi
Nie robisz adaptacji, tylko "output test" w VAG-u.
a jak to się robi ?? nie mam dużej wiedzy w vagu i miło by MI było jak byście mnie pokierowali
"17-Intruments" -> "04-Output test"
dziękuję
EDYCJA ---------- Post dodany 13:00 23-05-2012 ---------- EDYCJA
ok i mam nowe wieści po podłączeniu przewodu i kliknięciu w okienko "04-Output test" pojawiło się okienko z napisem :this function requires vag-com te be registered and activated . Please contact the author or your distribution for an activition code ( mam rozumieć że mój vag jest jakaś niepełną wersją i potrzebuje kodu aktywacyjnego?? )
Masz VAG-a w wersji shareware. Do wykonania "output test" potrzebujesz pełną wersję.
Dodać jeszcze trzeba że output test nie zrobi się sam po wciśnięciu start /next . Trzeba po każdym etapie testu klikać next aby przeszedł do następnego etapu .
Testuje po kolei wszystkie kontrolki , podświetlenia tarcz i wskazówek , pełny ruch wskazówek , itd . W jednym z etapów wszystkie wskazówki ustawiają się w połowie .
Jak będziesz już miał pełną wersję Vaga to daj znać . Napisze po kolei jak idzie żebyś wiedział czego się masz spodziewać po każdym kliknięciu , nie pamiętam tego po prostu
a może wiecie skąd zassać pełną wersje ? bo już kilka wgrałem i ciągle jest niepełna;/
Nie orientuję się za bardzo w polskim '' rynku pirackim '' ale potrzebujesz wersje Vaga + crack do niego
Z ciekawości wpisałem w google Vag.com + crak i w jednym z pierwszych linów ktoś ma na chomiku
VAG-COM 409.1 + Crack - VAG - lekko86 - Chomikuj.pl
Jak nie zadziała to próbuj inne linki , osobiście wolałem kupić oryginalny i ciągle mam najnowszy bo się sam uaktualnia
Pozdrawiam
Już mam od Kuby to Jak znajdziesz chwilę Artur to może na pw napisz mi jak to pow wyglądać wszystko z góry dziękuję
Kolejno to idzie tak ;
1. Ruch wskazówek od początku do końca a następnie zatrzymanie się w połowie
2. Zapalają się wszystkie kontrolko ostrzegawcze .
3. Test sygnału dźwiękowego licznika
4. Podświetlają sie wszystkie możliwe punkty i na FIS-ie i na wyświetlaczach zegarów .
5. Test podświetlenia zegarów , świeci najciemniej potem się rozjaśnia znowu ściemnia i wraca do ustawienia pierwotnego
To tyle
Pozdrawiam
super dziękuje dziś się tym zajmę
EDYCJA ---------- Post dodany 19:53 28-05-2012 ---------- EDYCJA
ok wszystko zrobione cała adaptacje i dziękuję Artur za silniczki wszystko super chodzi