No to pech, mam nadzieje że go to nie zniechęciło??
No to pech, mam nadzieje że go to nie zniechęciło??
Znowu TT znowu Cabriolet
mam na sprzedanie 4 sztuki
wszystkie sprawne
No niestety klient zrezygnowal z kupna auta zniechecilo go to (wsumie tez bym sie dziwnie czul jadac po auto i nagle sie ono jebie tak z dupy...) a takto pozatym wszystko ok, byl zadowolony, ale sprawa jest grubsza padl dwumas....cewki sa ok...
Ma ktos dwumas lub czy mozna zwykly zamach zalozyc ?? ale zapewne wtedy sprzeglo musi byc tez inne ?? robil ktos juz taki tjuning ??:P
p.s. ewentualnie kupie dwumasa jak ktos ma na zbyciu
Ostatnio edytowane przez Ramzees ; 21-03-2012 o 20:27
Blerx ma 2masa, wiec jesli sprzedajesz to wez uzywke, nowka 1400+650sprzeglo + ok 600zl robocizna
EDYCJA ---------- Post dodany 19:32 21-03-2012 ---------- EDYCJA
jednomas odpada ;/
Wymienie sobie sam dzieki uderze do niego
Auto juz znowu żyje xD
Dostało nowe sprzeglo od S3 (nie wiedzialem ze pasuje, kolega przejechal na nim 1000 km :P) udało sie poskładać i teraz dużo lepiej biegi wchodzą..
Posprawdzalem cewki i okazalo sie ze 4 cekwa odstaje od pozostalych, kolega mial na zbyciu z leona załozyłem i wleciały rownież do auta nowe świece ngk
Prawdopodbnie 4 cewka mogla sie przyczynic do wczesnego rozdupczenia dwumasa...
A w jaki to sposób cewka zniszczyła dwumas? poraziła go prądem ...?
Sory ale nigdy nie słyszałem o czymś takim
.... 1,8 t....
<lol> dobre
ale kolego nie wiem jak ty ale ja troche ogarniam
i wiem ze glowne przyczyny uszkodzenia dwumasa to:
* częste zdławianie silnika
* jazda na bardzo niskich obrotach
* nieregularna praca układu zapłonowego i wtryskowego lub różne ciśnienie sprężania
* ekstremalne wibracje na skutek wybitych komponentów układu przeniesienia napędu
przegrzanie
* silnik stale pracuje na biegu jałowym, aby napędzać klimatyzację
więc tydzien temu zkaupilem Subaru Impreza WRX GD z 2004 roku :P
autko kupilem uszkodzone mianowicie cos stuka w silniku :P (byla za fajna kase a gosc mial juz evo X w garazu)
zaczolem rozbierac i okazalo sie ze turbo tez puszcza i tylni dyfer tez nie najlepszy stan ale jak sie okazalo subaryna miala 320 kuni (ale cena byla w miare niska jak dla mnie, ale dostalem mase czesci do niej :P wiec generalnie w pelni zadowolony poki TT jest to silnik rozbieram do zera narazie seryjne graty wkladam jedynie panewki acl race
fotki wrzuce pozniej :P bo ostantio mam problem z apratem ;/ moj bez obiektywu a laska cos ma focha :PP
cena obnizona do 21 tys nie podlega nawet 1 zl negocjacji (kupilem spontanicznie bavare bo klient rzekomo na 100% mial brac zostawil zaliczke dzownil przez 3 tygodnie i wkoncu nie mial kasy a ja juz wziolem auto i byl problem by je splacic... ale od czego ma sie rodzine
kupilem m3technik w coupe full opcja 2 dni temu subaru po naprawie poszlo do zyda z zyskiem byc moze zaloze temat tu na forum z bunia ale coraz mniej tutaj bedzie... ale projekty wasze bede obserwowac bacznie
jade rowniez po niedzieli albo po quada albo po crossa (zalezy co kupia znajomi bo jest na 5 z tego juz 2 ma crossa) i mysle rowniez nad jakims streetowym autem.. .ale to juz bardziej odlegly plan