Tak sobie pacze na zdjecia waszych turbo i czytam co nawkladaliscie pod maski, i nasuwa mi sie pytanie (nie wiem czy sami wiecie?) jakie sa wasze wyniki 0-100km/h. w czasie.
Panowie???
Tak sobie pacze na zdjecia waszych turbo i czytam co nawkladaliscie pod maski, i nasuwa mi sie pytanie (nie wiem czy sami wiecie?) jakie sa wasze wyniki 0-100km/h. w czasie.
Panowie???
Ostatnio edytowane przez archi781 ; 10-03-2012 o 00:05
około 7sekund do 100km model seryjny pod maską nic nie robiłem
Prawda jest taka że nikt z nas ( tuningujących grubo ) nie robi tego dla poprawienia czasu 0 do 100 bo prawdziwa frajda jest powyżej tej szybkości Jedziesz przykładowo spokojnie 120-140 wciskasz gaz i jeszcze wciska Cie w fotel ostro przyśpieszając .
Osobiście nigdy nie zmierzyłem tego czasu u siebie , jak ktoś pyta to odpowiadam że jest to czas zbliżony do czasu trwania krótkiego ziewnięcia
Pomijając już te kwestie wydaje mi się że jedyny sensowny i dokładny pomiar powinien być zrobiony Vag-comem lub fotokomórkami .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Żeby mieć 5 sek musiałbyś grube mody zrobić minimum 300PS. Tak jak Artur powiedział nikt tego nie liczy tak dokładnie. U mnie mierzone tylko stoperem wychodzi ok 5.7 do 100 przy czym sądzę, że z odpowiednim przygotowaniem (inne opony, bez ESP , mało paliwa + poćwiczenie startów) dałoby się zejść do 5.5 ale bez specjalnego urządzenia do mierzenia to tylko takie gdybanie. MK1 w serii 225Q ma ok 6.4 a TT 180PS 7.4 przy czym na ulicy nie ma takiego znaczenia prędkość do 100 bo moc wychodzi powyżej 100 i co z tego, że na chwilę ktoś będzie o długość auta przed tobą jak później zostanie dogoniony i finalnie prześcignięty.
u mnie przy spapranym ruszeniu 4.5s (mierzone stoperem:P)
nie byłem na korekcie także moc nieznana:P
Nie ma co gdybać Panowie , przyjdzie pora to się dowiemy
Koniec OT
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
z całym szacunkiem... miarodajność pomiaru stoperem można sobie w buty wsadzić, żeby być wyższym i żeby sobie poprawić samopoczucie Że nie wspomnę już o tym, że licznik przekłamuje - mocno zaniża. Chcesz sprawdzić, to zainstaluj sobie na komórce z GPS program np. Race Chrono. Przekonasz się wtedy nie tyle o mocy swojego pojazdu, co o braku swoich umiejętności efektywnego ruszania od 0 do 100km/h Polecam to zderzenie z rzeczywistością - bezcenne
kolego wyjec, nagrałem bardziej z nudów bo byłem ciekaw mniej więcej jak to wygląda, nie skupiałem się na dokładności pomiaru ponieważ auto pojedzie na korektę (mam nadzieję że trochę mocy na górze przybędzie, bo na dole to na pewno ze względu na zmienne fazy które zostaną włączone) i wtedy auto będzie na profesjonalnym pomiarze na 1/4 na bemowie. Tam się zmierzę ze swoim brakiem umiejętności ruszania opanowania auta i zmian biegów.
W razie jak byś chciał się zmierzyć z moim brakiem umiejętności to także zapraszam bedą inne TT to zaprezentujesz nam swoje umiejętności
także nic nie muszę sobie wsadzać w buty bo na profesjonalne pomiary przyjdzie czas gdy auto będzie jechać na maksa swoich możliwości, swoją drogą 4.5s 0-100 to żaden szał ale po zmianie wałków procedura startu mi się osłabiła i auto często trochę się podmula na prędkości 20 na godzinę ;/ Ale to także zostanie skorygowane i myślę że auto będzie się katapultować jak z procy
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 10-03-2012 o 18:21
Cos pieknego panie kolego.
Zaczynam wogole kumac juz oco chodzi. Zaczyna mi tez przeszkadzac to jak biale MK2 rzuca sie w oczy. Ciagle sie trzeba ogladac, parkowac na strzezonym, ogrodzonym a tak masz nie przesadzone sportowe auto, nie klujesz ludzi po oczach. Jak trzeba pokazac killa to masz 4,5sek no i to jest prawdziwa zabawka.
Najbardziej mi sie podoba jak nie ma sie zadnych etykietekm, znaczkow itp. Podjezdza ktos na wypasie a Ty go killim. I szok ktos przezywa. I oto chodzi
Musze poczytac o Turbinach do TDI. Choc Zuczek straszyl ze TDI CR ma nieszczelne silniki i nie ma co sfirowac...
aktualnie:
0-100 4.1-4.2s
0-200 13.00 - 13.5s
aktualnie:
0 - 100 nigdy
100 - 200 wieczność