Mam taki sam u siebie i daje radę, przy 30st na zewnątrz, temp w dolocie przy pełnym bucie na krętym torze nie przekraczała 50st. Na seryjnym SMICu było ponad 70
Mam taki sam u siebie i daje radę, przy 30st na zewnątrz, temp w dolocie przy pełnym bucie na krętym torze nie przekraczała 50st. Na seryjnym SMICu było ponad 70
to nie jest jakaś rewelacja jeśli było blisko 50 a ten chinol od fmic.pl czy re5pect? bo 70 stopni to już można miec na seryjnym programie w 180tce a TY kiedy miałes te 70? Żuczek po wirusie o ile pamiętał miał 90 ehehe
Z re5pectu.
Paweł, z tym że tor kręty - kartingowy, 2 bieg tylko w 2 miejscach, reszta głownie 1 bieg. Temperatura wahała się między 46-49st (spadała na szybszych partiach) Dokładnie musiałbym sprawdzić w racechrono - EDIT - Sprawdziłem . Na dworze jakieś 32st wtedy było.
W trasie, prędkość powyżej 160-170 przy ok. 30st (tak z czapki teraz przypominam sobie) to było ok. +10st więcej niż na zewnątrz.
Te ponad 70st (70-80st nie mam tego akurat zlogowanego) było na SMICU w nadkolu, zafajdanym w dodatku. Gotowało się, z 1.8T zrobiło się 1.4 MPI ...dobrze że to już historia.
Wtedy w aucie stacjonowało ok. 180KM.
Ostatnio edytowane przez Sev ; 17-11-2011 o 15:25
Mój FMIC to też chinol na pojedyńczym rdzeniu i wcale nie jakiś gigantyczny, patrząc po logach też daje rade w letnie upalne dni temp dochodziła do 50 stopni i spadała do 35 pod czas szybkiej jazdy, ale i tak noszę się z zamiarem wymiany na coś lepszego, przynajmniej z podwójnym rdzeniem.
Znowu TT znowu Cabriolet
d_matys widzialem ze szukales fmica, jaki wkoncu wybrales? Ten http://fmic.pl/product.php?id_product=10 550x230x65mm? Pawel mowil ze do 350-370km wystarcza (wg strony do 550km ), ja jako ze osiagne ok 280km to szukam fmica do 300km wiec pojawia sie pytanie czy brac mniejszego=mniejszy lag i latwiej zamontowac? Jak to widzicie? Moze ten 550x180x65mm starczy?
a co sądzicie o takim zestawie? wart swej ceny? http://www.ebay.pl/itm/WAGNER-Ladelu...item20b956d721
Właśnie wymontowałem ORI IC i mam zamiar zamontować FMiC. Czy to do tych dziur na górze mam się podłączyć i co zrobić z pozostałymi? Czy to tylko przejściówka pomiędzy dwoma IC?
Dziękuję i pozdrawiam !!!
Tą rurę na dole musisz zostawić bo jest to jednocześnie usztywnienie przodu. Zdejmij tylko te gumowe łączniki. A podłączasz się do tej rury na górze.
Czy mozna (jest sens zamontowac) IMIC w dizlu 170KM. Chcialbym zrobic program.
Jeżeli jest na rynku lepszy zamiennik serii to zawsze jest sens, wpierw trzeba sprawdzić wydajność seryjnego przed i po programie, po tym bedzie wiadomo czy do samego programu ma to uzasadnienie ekonomiczne.
Znowu TT znowu Cabriolet
Jakie temperatury macie w dolocie na K04 po zamontowaniu Fmica? Ja po jednym logowaniu i odczekaniu ok 3 min na postoju mialem 21st jak zaczalem logowac, pozniej spadala by ostatecznie osiagnac na 3 27st a 4 36st. Temp otoczenia to 10st. Wydaje mi sie ze nie jest to za dobry wynik, oczywiscie w porownaniu do serri ktora przy ok 5st na trzecim biegu miala 50st to jest lepiej ale czy wystarczajaco? Jestem ciekawy jak jest u Was?
Bo moze zamontuje cos takiego: Precision 350hp Air-to-Air Intercooler (Univ) - Modern Automotive Performance
To nikt nie logowal auta po zmianie Fmica?